Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bimski napisał:A jaki olej syntetyczny polecacie do codziennego użytku? Głównie trasa, ale miejska jazda w korkach również. Teraz mam zdaje się 0w40. Pan w serwisie polecił mi półsyntetyk castrola 10w40, ale miałem castrola długo w alfie i nie byłem zadowolony. Który z olejów motula albo innego producenta będzie odpowiedni?
Remek napisał:Na jakies podstawie stwierdzacie ze jeden olej jest dobry,a drugi jest zly??
Remek chyba trafił w sedno. Bo na zasadzie: jak zimno to silnik nie klekocze to mi najlepiej na Mobil 5W40 chodzi silnik :wink: ale to jest subiektywne odczucie i tak bez końca można.fr33 napisał:ja stwierdzam to po tym jak sie zachowuje zimny silnik.. czy "lekko" chodzi, czy nic nie puka, czy nie pali oleju i ogolnie.. czy dobrze i rowno pracujeRemek napisał:Na jakies podstawie stwierdzacie ze jeden olej jest dobry,a drugi jest zly??.. na Texaco wszystkie moje kryteria spełnia doskonale
![]()
Piotr napisał:Ja również polecałbym oleje Motul lub Valvoline :wink:
Robal napisał:Kupując Motula np w sieci InterCars masz 100% pewność, że wydałeś pieniądze na pełnowartościowy towar.
Wypraszam sobie.Remek napisał:No i w dlaszym ciagu nie wiem na jakiej podstawie stwierdzacie ze olej jest dobry.Wszystkie odpowiedzi sa subiektywne,to tak jak by posiadacz golfa zalal olej Lotos i jezdzil na nim 40tyskm i powiedzial,ze to naprawde dobry olej bo wytrzymam 40 tys km. Konkrety panowie,konkrety! Odpowiedzi typu,ja po Castrolu mialem smołe,a ja nie,sa dobre dla posiadaczy VW czt BMW,a nie posiadacza alfy Romeo,ktory w szczegolnosci musi dbac o jakosc plynow w swoim samochodzie.![]()
bimski napisał:gdyż w silniku pojawił się brązowy nalot