• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Wiadomo że to nie będzie jakiś mega kosmos jak ceramika. Dla mnie wystarczy.

To co polecacie do samodzielnego nałożenia??
Cześć po pierwsz to musisz zrobic dekontaminacje ze by jakis wosk troche posiedział. 1 musisz usunąć smołe. 2 Usunąć czastki metaliczne. 3 glinkowanie. Jakis cleaner i wosk i posiedzi jakieś 3mc. Ale to juz pracy na cały dzień.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Kolega dobrze mówi, na początek porządne oczyszczenie lakieru a potem można nakładać wosk, ja bym polecił na początek albo collinite albo jak już więcej wprawy będzie to fusso 12months (tylko fusso jak masz ciemny kolor to wtedy kup do ciemnych lakierów ale musisz uważać przy nakładaniu żeby za grubo nie dać bo ci takie ciemniejsze "mazy" mogą wyjść ).

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za podpowiedzi. Właśnie mam też wosk fusso. Po nałożeniu super wyglądał mój poprzedni samochód - ciemny lakier. Z czerwonym kolorem chyba jest trudniej żeby się świecił jak..:). Może ktoś ma foty po aplikacji na czerwonym kolorze?

Jeżeli coś co się łatwiej aplikuje, ale jednocześnie krótko się utrzymuje to polecam Poorboy's World Natty's
210.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Po nałożeniu super wyglądał mój poprzedni samochód - ciemny lakier. Z czerwonym kolorem chyba jest trudniej żeby się świecił jak..:).

Wiadomo, czym kolor jaśniejszy, tym łatwiej go utrzymać w przyzwoitym stanie na co dzień i mniej widać brud, ale za to nigdy nie osiągniesz takiej głębi, połysku i wet looka jak na ciemnych kolorach a już szczególnie czarnym. Czarny to mistrz efektu wow, ale widać na nim każdy pyłek kurzu. Czerwony jest tak mniej więcej w połowie stawki. Srebrny natomiast czy brudny czy czysty wygląda prawie tak samo ;)

Nie każda powłoka jest taka sama, więc wypadałoby powiedzieć co zakupiles.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Vision jest spoko top-coatem i przyjmie się na wszystko, aczkolwiek CarPro ma swój dedykowany produkt tego typu czyli Gliss.

Jakiego koloru masz auto? Vision jak trochę osłabnie to fajnie tafluje, a Gliss daje mega hydro. To pierwsze może nieco uchronić przed powstawaniem waterspotów.

Jest Reload jeszcze, możesz mix zrobić z Ech2o. Water Gold też daje fajne rezultaty

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Nic po porostu umyłem samochód, przejechałem glinką ponownie umyłem i nałożyłem. Zobaczymy jak długo będzie trzymał.

Cleaner na pewno by podbił trwałość i odtłuścić by się przydało, ale z te 3 miesiące powinien posiedzieć jeśli garażujesz auto

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót