Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Panowe jakaś porada , kupiłem skóry w takim właśnie stanie (cenę też bardzo małą)

Uploaded with ImageShack.us

Czym czyścić ? czym malować ?
hmm podobno szare mydło jest dobre do czyszczenia , inni mówią że nie ...
jakieś porady bym poprosił
aha to są najgorsze miejsca na siedzeniach także bez obaw reszta spoko :)

Na początek to polecam je pożądnie wyczyścic. Szare mydło może iść na swtępne czyszczenie, a wyzej ktos polecał produkt z Megsa. Ale i tak czeka Cię chyba jakas renowacja/ malowanie tych skór, moze nie w całości ale chociaż te elementy zniszczone.

ja go używałem do kierownicy i gałki zmiany biegów i spełniał swoje zadanie , lecz moim zdaniem nie ma to jak malowanie skóry

Panowe jakaś porada , kupiłem skóry w takim właśnie stanie (cenę też bardzo małą)

Czym czyścić ? czym malować ?
hmm podobno szare mydło jest dobre do czyszczenia , inni mówią że nie ...
jakieś porady bym poprosił
aha to są najgorsze miejsca na siedzeniach także bez obaw reszta spoko :)
Na początek szare mydło, odrobina wody, czysta szczota do butów i szorujesz porządnie - długo i intensywnie. Jak już wyszorujesz cały brud, to wtedy daj fotki i zobaczy się co dalej z tym robić.

Podobno zestawy Gliptone i Colourlock dają rade. Sam nie testowałem bo skór nie mam ale na KA możne zobaczyć efekty po ich użyciu.

Ja natomiast kiedyś z ciekawości przetestowałem środek Renoskór za 7zł który wpadł mi w łapy. na obiekt testów poleciały roboczokapcie.

Na foto z lewej but wyczyszczony przed uzyciem renoskór po prawej po użyciu :D

https://imageshack.com/a/img842/9248/butyu.jpg

Podobno zestawy Gliptone i Colourlock dają rade. Sam nie testowałem bo skór nie mam ale na KA możne zobaczyć efekty po ich użyciu.

Ja natomiast kiedyś z ciekawości przetestowałem środek Renoskór za 7zł który wpadł mi w łapy. na obiekt testów poleciały roboczokapcie.

Z Coulourlocka cenie sobie jedynie Strong Cleaner - jest b. dobry. Reszta moim zdaniem przeceniona.

Shoxy roboczo kapcie :D ja śmigam w nich jak robie coś przy lakierze , są w takim stanie ze renowacja też by im się przydała , ale do brudnej roboty...

Co mi polecicie do opon bo NB zostało mi może na 4-5aplikacji i trzeba się rozejrzeć za czymś nowym i tak myślę o K2 BOLD
,niedrogi a na KA w teście wypadł super , używał może go ktoś i może polecić , ew mam jeszcze pytanko jak wypada lidlowski W5 tires cos tam w niebieskiej puszce, pytam bo jest przecena u mnie w lidlu a jak daje rade to za kilka zł można nabyć

Ktoś wspomniał, ze łapie się kurz co moim zdanie dyskwalifikuje dressing do opon. Ale narazie za mało opinii żeby coś stwierdzić więc albo trzeba zaryzykować samemu i przetestować albo kupić coś sprawdzonego. Brillance to chyba jeden z tańszych markowych dresingów więc ja bym go nie zmieniał jak byłeś zadowolony. Piankę W5 testowałem kiedyś efekt nawet ładny ale strasznie krótkotrwały. Osobiście aktualnie koncze PB Trim Restorer uzywam go do opon i plastików zewnętrznych następny będzie jednak chyba brillane bo tanio, a dobrze.

255.jpg
Megs do opon,moge od siebie polecic.Po przejechaniu gum wygladaja tak jak powinny,sa czarne i nabieraja satynowego polysku.Nadto preparat nawet ciekawie pachnie.:)

O Endurance mówisz? Bo jeśli tak to do satyny mu daleko, świeci sie jak psu jaja ale za to wytrzymały i wydajny :)

Zalezy ile tego nawalisz,w kazdym badz razie mi do czarnego auta pasuje,poniekad ze niewiele opony widac;),tymbardziej jak postawie Alfe w trawie:cool:Uzywalem jeszcze taka pianke Sonax-a ale to bylo malo wydajne...

Ostatnia edycja:
Dobra zostaje przy NB , jak by ktoś chciał sprzedaje AIO AutoBrite Cherry Glaze towaru jest +/- 230ml (więc jeszcze starczy na nie jedno autko) , zdj wstawię jutro

edit: Cena 20zł + KW

Ostatnia edycja:
Co mi polecicie do opon bo NB zostało mi może na 4-5aplikacji i trzeba się rozejrzeć za czymś nowym i tak myślę o K2 BOLD
,niedrogi a na KA w teście wypadł super , używał może go ktoś i może polecić , ew mam jeszcze pytanko jak wypada lidlowski W5 tires cos tam w niebieskiej puszce, pytam bo jest przecena u mnie w lidlu a jak daje rade to za kilka zł można nabyć

Ja mam to W5, jak już wczesniej pisałem, i efekt nie jest zly. Tzn nie ma efektu 'mokrej opony', ale jest ładna czarna. Nie utrzymuje się zbyt długo. Chociaż nie psikałem opon już dobre 2 tygodnie, a opona nadal jest ciemna. Myślę, że za kilka złotych warto. Tym bardziej jak masz jakąś promocję:) Sam muszę to sprawdzić, bo pucha mi się niedługo skończy.

Amortyzatory
Powrót