Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
No dobra biorę się za lekturę 260 stron wątku![]()
Ponoć wg wskazań FM do +- 2 mieszczą się w normie.
Ja się zabrałem za swoje ( na razie 1) jak miałem +5 - a na stole fachman od regeneracji stwierdził że nie jest źle...
Słusznie !
Z niektórych postów dowiesz się w jakiej formie dostarczać logi aby nadawały się do analizy
- - - Updated - - -
+-2 to już nie jest za dobrze.
Bo wtrysk zapewne był dobry, tylko jak to najczęściej bywa podkładka miedziana miała przedmuchy. Stąd +5. Jakby kolega poczytał ten temat, to wydałby coś w granicach 3 zł. za podkładkę zamiast zapewne koło 100 zł. za sprawdzenie wtrysku.
Jak koło wtrysku polazuje się osad, to już nie tylko jest źle ale znaczy , że przedmuchy na +5 są od bardzo dlugiego czasu. Zamiana wtrysków miejscami odpowiedziała by też jednoznacznie co jest powodem. Koszt diagnozy około 2x4zł plus czasNo nie do końca się z tym zgodzę - podkładka - ok - przedmuchów nie było - suchutko wokół wtrysku - olewałem go dwa lata - odkąd pokazywał w FES +2 - zabrałem się za niego jak miał + 5
Jak koło wtrysku polazuje się osad, to już nie tylko jest źle ale znaczy , że przedmuchy na +5 są od bardzo dlugiego czasu. Zamiana wtrysków miejscami odpowiedziała by też jednoznacznie co jest powodem. Koszt diagnozy około 2x4zł plus czasOczywiście to wersja działania dla oszczędnych lub dla tych dociekliwych i ciekawskich, ktorzy lubią się trochę ubrudzić
Ale chyba takich większość tu ma forum.
Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka
Wrzuć logi w postaci pliku. csv.

no tak jest przeładowanie, tylko czemu podczas przyśpieszania oczekiwane = zmierzone a podczas spokojnej jazdy rozjeżdża się. Jutro biorę się za zawór overbost, rozbiorę i przeczyszczę. Może on się blokuje?...
nie zaszkodzi przeczyscic, geometria nie musi byc przytarta do konca ale poprostu ciezko chodzic i dlatego masz przeladowanie przy normalnej jezdzie a na bucie odrazu staje na sztorc i pompuje max bo max potrzebuje silnik
Czyszczenie nic nie pomogło. Jest możliwość czyszczenia geometrii bez ściągania turbiny?