Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
DPF jest i staram się jeździć spokojnie po mieście :-(
Powiem Ci, że sam narzekałem sporo na spalanie ale dzisiaj zatankowałem auto i zdziwił mnie wynik. Na komputerze średnia z całego baku 7,3 l (80 procent trasa, 20 procent miasto) a obliczone spalanie to 6,7. Nie ufajcie komputerom tylko sami sobie liczcie. To najbardziej wiarygodne. Ja już nawet przestałem na to patrzeć bo to nie ma sensu. Leje i cieszę się każdą sekundą jazdy.DPF jest i staram się jeździć spokojnie po mieście :-(
Korekty mam bardzo podobne. 3-ci wtrysk przytkany. Są w zasadzie trzy opcje. Te tańsze to dodanie czegoś do paliwa ( polecam specyfik od forte, koszt ok 85 zł za butelkę), dodanie oleju 2t bądź wymiana końcówki wtryskiwacza. Z tej droższej opcji to regeneracja całego wtrysku ale to bym zostawił na koniec. Ja zaleję forte i po przejechaniu zbiornika poinformuję, czy coś się polepszyło.1cyl.-1,35
2cyl.-1,41
3cyl. 2,27
4cyl.0,50
Mam maly problem tj. Mes mi nie zapisuje kodów wtrysków. Jest jakaś specjalna procedura?
Dolaczam sie do pytania. Po wpisaniu kodu wszystki oki, natomiast w parametrach kod wtrysku sie nie zmienia. Ktos cos?Mam maly problem tj. Mes mi nie zapisuje kodów wtrysków. Jest jakaś specjalna procedura?