[159] Korekty wtrysków

Bardziej mialem na myśli to, czy na samym zapłonie, czy na odpalonym aucie na jałowym :)

Bardziej mialem na myśli to, czy na samym zapłonie, czy na odpalonym aucie na jałowym :)

Tylko na zaplonie czyli po wlozeniu kluczyka w stacyjke. Wpisujesz kody odpalasz auto i powinno byc gitara. Ja odpalalem swoje 2.4 na innym ecu bez programowania wtrysków to sie przeraziłem kultura pracy esioka :D

Dzięki, jutro z tym podziałam i dam znać :)

Chyba jednak nie ogarnę, mam taki błąd po wpisaniu nowego kodu:
WYKONANIE NIEUDANE the interface does not support this operation!

MES to najnowsza wersja 4.3 z wykupioną licencją :(

O tym nie pomyslalem. Mam elm 327 bluetooth i zielony kabel.
A jaki jest potrzebny?

Ostatnia edycja:
ELMem tego nie zrobisz. *
Potrzebujesz kabla KKL.

* - być może da się to zrobić (zmostkować linię K na pinie 7 do linii L na pinie 15) ale że żaden ze mnie elektronik więc nie chcę wprowadzać w błąd.
W każdym razie kabel w wersji z przełącznikami (można sobie diagnozować też inne moduły) kosztuje z 40zł więc chyba nawet nie warto się z tym grzebać.

Dokładnie kup niebieskiego Viaken z przełacznikiem i bedziesz zadowolony.

Chyba jednak nie ogarnę, mam taki błąd po wpisaniu nowego kodu:
WYKONANIE NIEUDANE the interface does not support this operation!

MES to najnowsza wersja 4.3 z wykupioną licencją :(
Poszukaj kogoś w okolicy kto ma kabel i program. To jest bardzo proste tylko początki trudne:)

Wysłane z mojego MEIZU M6 przy użyciu Tapatalka

Wydaje się proste, ale ciągle napotykam jakieś problemy :) już czekam na kabel kkl od Viakena i mam nadzieję, że tym razem będzie oki.

Hej,
udało mi się przepisać kolejność wtrysków w kompie. Generalnie przy pierwszym odpaleniu nie słyszę żadnej różnicy-silnik radośnie sobie klekocze. Może musi trochę pojeździć i coś się poprawi. W końcu jeździł tak przynajmniej ze 2 lata. Może się nie poprawi, nie wiem :D ale przynajmniej mam wtryski wklepane w odpowiedziej kolejności.
Na półcę leżą jeszcze 4 nowe ori końcówki-rozpylacze ale wstrzymam się jeszcze aż się zrobi ciepło i wtedy zacznę dłubać. Dzieki za pomoc w doborze oprogramowania i kabli. Pozdrawiam!

Wysoka korekta na jednym z wtrysków c.d

Zmartwiony korektą dojeżdżającą do -4 na jednym z cylindrów podczas obciążenia oddałem wtrysk do sprawdzenia.
Sprawdzono na maszynie, informacja zwrotna jest taka, że wszystko z nim ok, coś tam minimalnie podregulowano. mam wydruk.

i co? sytuacja bez zmian.

samochód jedzie aż miło, moc jest. jest coś innego co może być przyczyną takiej korekty?

na jałowym korekty bajka.

29681176_10216034173946518_1452928253_o.jpg
29633381_10216034111784964_1088922783_o.jpg

Ostatnia edycja:
To jest dość zagadkowa sprawa z tymi korektami pod obciążeniem. Co drugi spec od diesli uśmiecha się, jak mu się mówi o korektach pod obciążeniem. Kompresję cylindrów sprawdź, ewentualnie oddaj do sprawdzenia pozostałe wtryskiwacze. Kolektor dolotowy czysty?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót