F
FreezeR
Guest
do tego zaczeła swirowac kontrolka (marchewka) jak jade to szybko mruga jak włącze na luz podczas jazdy to praktycznie swieci a jak sie zatrzymie to gasnie. Cos mi ostatnio fochy strzela Alfa.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
W mojej 1,9 jtd dziąło się podobnie, w moim przypadku przytkane były wtryski.Panowie mam pytanie mój problem jest podobny aczkolwiek trochę inaczej się objawia przeczytałem już sporo tematów i nie znalazłem odpowiedzi ani podobnego problemu. Mianowicie moja Alfa świruje co kilka dni zapala jej sie kontrolka wtrysku i nie mogę jej odpalić oczywiście próbowałem czyścić kostki i wymienić przekaźniki itp ale to nic nie daje problem po kilku dniach powraca i znów pojadę gdzieś zostawię samochód przychodzę nie pali a za jakimś czas 10-60min normalnie odpala i wszystko gra przez kolejne kilka dni. Może ktoś spotkał się z taką sytuacją?? z góry thx za pomoc dodam że to 156 2,4jtd 99r
Ok ale wymieniałeś termostat wraz z czujnikiem czy sam termostat? Mój termostat ma rok i nie sądzę żeby to on nawalał raczej stawiam na czujnik w termostacie lub czujnik położenia wału sadząc że nie odpala jak ma średnia temp. jest to czujnik termostatu ale to tylko droga dedukcjimi tez sie zapalala czasami ale przewaznie jak jechalem bardzo powoli , zauwazylem tez ze do 3 tys obrotow ciagnal ladnie a po przekroczeniu jakby oslabl , wymiana termostatu zalatwila sprawe kontrolka nie swieci a ciagnie jak szalony w calym zakresie obrotow![]()
Sam nie naprawisz wtryskiwaczy, ale możesz sprawdzic, czy któryś się nie zapiekł.Trzeba zdjąc z wtryskiwaczy przewody przelewowe i podłączyc je pod menzurki(mogą byc ze strzykawek).Na chwilę uruchom silnik i porównuj, czy w menzurkach zebrały się podobne ilości paliwa.W menzurce z przytkanym wtryskiwaczem paliwa będzie dużo więcej niż w pozostałych, a przytkany wtrysk powoduje zwiększanie ciś w układzie paliwowym. Nie zaszkodzi jak przeczyścisz sitko w czujniku ciś, paliwa.Czy wtryski da się samemu wyczyścić??