• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Kontrolka oleju

przejechałem może z 1000 km i usłyszałem wariator :/ (wcześniej nie)
kontrolka oleju nie gaśnie odrazu po odpaleniu auta
posłuchałem troche silnika i usłyszałem taki głuchy metalowy dźwięk, ciężko mi powiedzieć co to bo mało się znam.

wiecie co może sie dziać? :(

Panewki dają znać że szykuje się remont

no to super ;/

dziś wyczyściłem przepustnice i krokowca, wymieniłem filtr powietrza i... auto stoi u babci ;/
dopiero we wtorek przyjdzie uszczelka krokowca, wtedy dopiero będe wiedział czy pomogło

zaczeła mi migać ta jeb... kontrolka oleju. Nie wiem co jest ;// silnik po wymianie tej uszczelki zaczął głośniej chlodzic.. eh w przyszłym tygodniu jade do tego "fachowca"

co może sie dziać? :((

Ostatnia edycja:
zaczeła mi migać ta jeb... kontrolka oleju. Nie wiem co jest ;// silnik po wymianie tej uszczelki zaczął głośniej chlodzic.. eh w przyszłym tygodniu jade do tego "fachowca"

co może sie dziać? :((
Auto bedzie traciło moc chyba że wcześniej panewka zblokuje całkowicie korbowód tłoka i silnik stanie albo zmieli panewke i zacznie strasznie walic

To zalezy od wielu czynników
jesli bedziesz wymieniał panewki tylko korbowodów to nie wyjdzie drogo ale to jest ryzyko . Moim zdaniem zeby to zrobic solidnie musisz rozebrac cały silnik i wyjać wał do szlifu a to sa koszta rzedu minimum 3000 zł jak nie wyjdzie cos jeszcze innego

jeśli tyle wyniesie naprawa to niestety ale nie jestem w stanie wyłożyć tych pieniędzy :(

Zostaje tylko dobra diagnoza mechanika jesli bedzie zła sprzedaj auto tak jak stoi

Amortyzatory
Powrót