Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Jak juz czepiasz sie slowek to tez nie ma czegos takiego jak pomiar pradu. Jest napiecie i natezenie. Ja uzylem skrotu myslowego.Ale tu jest problem z ładowaniem a nie poborem . Może sobie zmierzyć najwyżej prąd poboru żarówekmultimetr ma 10 a lepszy 20A. Prąd ładowania to kilkaset A. Ja pisałem że nie zmierzy jakby chciał mierzyć prąd , ale to dlatego że kolega pomylił prąd ładowania z napięciem ładowania
Napięcie ma nie najgorsze a skoro mu świeci kontrolka to może dlatego że alternator prądowo mu nie wyrabia
Bosz.....ręce opadają, a to napięcie i nateżenie to niby do czego się odnosi jak właśnie nie do prądu?? Skoro sam się czepiasz to pierw się doucz bo chyba opusciłeś te lekcję w podstawówce. Zatem mały wykład :Jak juz czepiasz sie slowek to tez nie ma czegos takiego jak pomiar pradu. Jest napiecie i natezenie.
To zapraszam z miernikiem do mnie. Zregenerowany altek i nowy aku i prad miedzy 13,5-13,7.
to nie skrót myślowy tylko pomylenie podstawowych jednostek elektrycznych- prądu i napięcia.Zwracam uwagę tylko po to aby nie potrzebnie nie powielać dalej takich błędów czy pomyłek i unikać w przyszłości kolejnych nieporozumień. Polecam zachować trochę więcej dystansu zamiast bić pianę bez powoduJa uzylem skrotu myslowego.
Jakbys slowo " jak bys" napisal osobno to 5 tez by nie bylo [emoji14] poza tym ja z czasow % a nie ocenjak byś na maturze nie dał przecinka przed "że" to byś 5 nie miał na polskim raczej
[emoji14]
no i kto tu sie czepia słówek, skoro piszemy o prądzie to przecież oczywiste jest że chodzi o natężenie prądu. Słyszałeś o czymś takim jak "nazwy potoczne" (patrz.w/w cytaty z wikipedii o tym wyraźnie w tym temacie mówią)? Jeśli nie to matury też byś nie zdałBlagam Cie jakbys na maturze napisal ze wartosc pradu ( a nie wartosc natezenia pradu ) wynosi 100A to od razu bys jej nie zdal. Wiec moze Ty sie doucz.
Ale ja mam luz w tylkutysz morzliwe
warzne rze wiadomo o co hodzi i nie tsza sie spinac na foróm
![]()
no właśnie dlatego tak istotne jest aby sie posługiwać jednostką "V" lub "A" i będzie wiadomo o jaką wartość chodziNazwy potoczne to sa wiesz do czego. Dla mnie to nie jest oczywiste bo prad ma 2 wartosci i skad mam wiedziec ktora z tych wartosci Ty chcesz nazwac potocznie![]()
ja też , jestem luźny jak po PavulonieAle ja mam luz w tylku![]()