Konserwacja podwozia Alfa 159 - gdzie , za ile?

Hej ja robiłem konserwacje w mojej 156 SW 3 tygodnie temu. zapłaciłem 800zł ( Gdynia) pościągane osłony wszystkie,mycie ciśnieniowe podwozia, czyszczenie rdzy, podkład epoksydowy, masa bitumiczna i wszystkie profile zamknięte wszystko chemią firmy forch. Trwało to 5 dni roboczych
Dodatkowo przegląd za rok na ewentualne poprawki bo czasem może coś wyjść po roku ( z doświadczenia właściciela ) myślę ze to nie jest tak drogo z porównaniu ile czasy bym sam się z tym bawił zapłacił za chemie i jeszcze musiałbym zmęczyć kumpla żeby mi kanał udostępnił bo własnego nie posiadam.wygląda to dość solidnie jak na razie, zobaczymy po zimie czy dobrze wydane pieniądze??

btw, jeśli dostaniesz te fotki to jak możesz, pochwal się nimi tutaj ;)

też bym chciał przed zimą zrobić konserwację ;)

auto odebrane. Wygląda to dobrze , nadkola ściągali , mocowania górnych wahaczy też wypsikane . Niby ocynk ale tak jak mi Ciapol gadał i tak jak widziałem u Pawła z Carenzo na rozebranej Alfie- naloty rdzy robią się na spawach przy podłużnicach i to zostało oczyszczone i spokój . Progi napuścili i nałożyli na konserwację wosk . Ogólnie jestem zadowolony . Do kontroli za 2 tygodnie. Cena finalna 700pln za duże auto jest ok. Zdjęcia będę miał z przebiegu prac w poniedziałek to wkleję . Nadmienię tylko ,że ekipa jest sympatyczna i z jajem :-)

z jednym :p
to moze jakas spoldzielnia inwalidow jest ? :D

Nie wiem Bociek :-) . Wyjdzie w praniu. Gość ma i dobre opinie i ruch w interesie bo aut dosć na placu.

no jak nie wiesz jak piszesz ze z jajem :D

Czekam na zdjęcia, ale po tym co piszesz, chyba się do nich zapiszę na konserwację podwozia w 47 :)

Mam kilka fotek . Jak widać jest to o czym mówiłem - na zgrzewach/spawach ocynk nie daje rady . Na łapach do podnoszenia auta - norma ,że obite więc też rdzą zajdzie . Widać ,że po czyszczeniu nałożona jest i minia i podkład antykorozyjny epoksydowy a dopiero potem masa bitumiczna ( te pomarańczowe podłużne paski w nadkolach to nie rdza a masa uszczelniająca -oryginalna :) ). Podłogi zdjęcia nie robiłem bo praktycznie nie było po co - czarna jak nadkola w każdej wnęce . Uważam ,że przy tej robocie ( rozbieraniu i babraniu się to cena całkiem dobra a czas pokaże :D. Ja polecam Autoklinikę z Katowic zwłaszcza za podejście do klienta :)
178709-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons1.jpg
178710-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons2.jpg
178711-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons3.jpg
178712-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons4.jpg
178713-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons5.jpg
178714-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons6.jpg
178715-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons7.jpg
178716-konserwacja_podwozia_alfa_159_gdzie_za_ile_-kons8.jpg

Załączniki

• kons1.jpg
    kons1.jpg
    119.2 KB · Wyświetleń: 213
  • kons2.jpg
    kons2.jpg
    151.9 KB · Wyświetleń: 213
  • kons3.jpg
    kons3.jpg
    123.5 KB · Wyświetleń: 208
  • kons4.jpg
    kons4.jpg
    136.2 KB · Wyświetleń: 210
  • kons5.jpg
    kons5.jpg
    130.5 KB · Wyświetleń: 210
  • kons6.jpg
    kons6.jpg
    138.9 KB · Wyświetleń: 208
  • kons7.jpg
    kons7.jpg
    209.1 KB · Wyświetleń: 207
  • kons8.jpg
    kons8.jpg
    192.3 KB · Wyświetleń: 211
Ostatnia edycja:
w sumie trudno powiedzieć po tych fotkach czy jest super, ale pewnie się skuszę i umówię z nimi na konserwację podwozia w 47 :)

Na grupie niektorzy stwierdzili ze srednio . Zawsze idzie zrobic konserwe za 1500 :-)

wydaje mi się, że w moim przypadku średnia konserwa będzie lepsza niż żadna ;)

Dlatego trzeba ocenic podwozie. W moim przyoadku nie było korozji podłogi czy nadkoli ani zdartej , spękanej konserwacji fabrycznej więc wystarczył "lekki" zabieg.

jak to co ?
"skup zlomu trzy budynki dalej prosze Pana"
:D

Amortyzatory
Powrót