• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Komunikat

159156

Nowy
Auto
Alfa159 2.4JTDm Alfa156 1.8
Panowie co to znaczy.Check windshield washer fluid level

:-)
Średnio raz na tydzień mi się to pokazuj.
Płyn do spryskiwaczy proszę pana.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

:-)
Średnio raz na tydzień mi się to pokazuj.
Płyn do spryskiwaczy proszę pana.

Kolego bardzo dziękuję ale mam jeszcze jedno pytanko po wymianie klocków co jakis czas wyłącza mi się vcd abs

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Że trzeba zajrzeć na stronę 179 w instrukcji obsługi auta :-D

Sent from my E6633 using Tapatalk

Tylko przy odpalaniu czy podczas jazdy też?

Trzeba sprawdzić połączenie czujnika ABS. Może klocki ocieraja. Sam je wymieniales?

Trzeba sprawdzić połączenie czujnika ABS. Może klocki ocieraja. Sam je wymieniales?

Tak kolego sam

W pierwszej kolejności odepnij csujnik ABS przeczysc kontaktem i złóż spowrotem.

W pierwszej kolejności odepnij csujnik ABS przeczysc kontaktem i złóż spowrotem.

Czyli z obu kół

Tak. Wystaczy że w jednym kole niełaczy. Trzeba oba sprawdzic

Tak. Są 2 jedna od zużycia klocków druga z piasty od czujnika. Trzeba szukać połączenia od tej 2

Tak. Są 2 jedna od zużycia klocków druga z piasty od czujnika. Trzeba szukać połączenia od tej 2

Jutro sprawdze i dam znać dziękuję

Żeby uszkodzić wtyczkę od czujnika ABS podczas wymiany klocków to trzeba być wybitnym... wtyczka znajduje się pod nadkolem. Prędzej uszkodzony został przewód od czujnika. Samo wyjęcie czujnika w celu sprawdzenia to zły pomysł. Czujnik zapewne jest zapieczony i do jego bezpiecznego wyjecia trzeba zdemontować zwrotnicę.
Najbezpieczniej podłączyć komputer i sprawdzić który czujnik świruje, a następnie zabrać się za niego. Żeby przy okazji nie narobić więcej bałaganu.

Żeby uszkodzić wtyczkę od czujnika ABS podczas wymiany klocków to trzeba być wybitnym... wtyczka znajduje się pod nadkolem. Prędzej uszkodzony został przewód od czujnika. Samo wyjęcie czujnika w celu sprawdzenia to zły pomysł. Czujnik zapewne jest zapieczony i do jego bezpiecznego wyjecia trzeba zdemontować zwrotnicę.
Najbezpieczniej podłączyć komputer i sprawdzić który czujnik świruje, a następnie zabrać się za niego. Żeby przy okazji nie narobić więcej bałaganu.
Kolego dla twojej niewiedzy wtyczki nie uskodziłem tylko sie normalnie zapytałem a czujniki wychodza normalnie nie ma potrzeby demontażu zwrotnicy i nie są zapieczone to nie komentuj gupio

Jutro sprawdze i dam znać dziękuję

Kolego wtyczka druga jest pod nadkolem ale odkreciłem czujniki przeczysciłem je delikatnie i po problemie

U Ciebie może wychodzą, skoro masz zaciski Ferrari (miało być foto), to może ktoś je demontował niedawno i stąd wyszły łatwo. W kilkuletnim aucie czasem trzeba naprawdę powalczyć, żeby je wyciągnąć.
Mój post dotyczył komentarza o możliwości poluzowania wtyczki czujnika ABS przy wymianie klocków, więc wcale gUpio nie komentuję ;)
Za to jesteś chyba pierwszym, któremu pomogło przeczyszczenie czujnika w związku z awarią układu ABS.

Przy dużych Brembo powinny być wtyczki na kable od klocków na obu kołach? Czy tylko na jednym kole ? Pozdrawiam .

Amortyzatory
Powrót