Kolor zegarow

nie rozbierałem w 145 zegaraów ale obstawiam ze farba jest napylona na tarczy z tyłu( bo jak by były zarówki to zapewne bys wymienił je same ) a wiec tak da sie zmienic kolor mimo napylenia posiadałem swego czasu skode i ciezko cos było dostac do niej a chciałem miec niebieskie podswietlenie rozebrałem zobaczyłem farbe zielona zmyłem ja zamieniłem zwykłe zarówki na diody niebieskie i co efekt -TRAGEDIA nio to zmatowiłem diody efekt-LEPSZY ALE .. nio to w ruch poszła niebieska folia transparentna całe 2,5łzł i efekt BARDZO BARDZO zadawalający ...

no dobra zmnienic tarcze tylko gdzie takie kupic zeby byly jak orginaly ???? folia transparentna gdzie taka kupic i co to jest ???

a nie lepiej zmienić na mocny czerwony ?
niebieski to się z vw kojarzy

no dobra zmnienic tarcze
Oglądnąłem dokładnie jeszcze raz ten filmik.
Koleś rzeczywiście użył jakiegoś dobrego sposobu, bo tarcze ma oryginalne..
Moim zdaniem koleś pod oryginalne tarcze nałożył żółtą folię, albo coś w ten deseń i stąd niebieski kolor.

niech bedzie i czerwony ale jak to zrobic :> ??? bo przez ta folie to nie zabardzo wychodzi :/ sprawdzone

Myślę że trzeba by zmyć rozpuszczalnikiem zieloną farbę która jest na spodzie tarczy i na to nakleić folie transparentną.

ktos przerobil na forum na kolor czerwony, moze znajdziesz, byl gdzies temat w dziale 145/146

wkoncu zmienilem ten kolor podswietlenia narazie jest zolte bo to normalne zarowki ale jak dam diody napewno bedzie 100% lepiej :) potem porobie zdjecia :)

Kolego brooklyn10 ja mam u siebie takie i jezeli bys byl zainteresowany jakimis fotkami albo mial jakies pytania to uderzaj smialo

Może zdjąć folię z tarcz i długopisem "ryć" tak jak na rysunku
http://www.alfa-power.de/attachment.php?attachmentid=109
http://www.alfa-power.de/attachment.php?attachmentid=110

Tutaj całość (po niemiecku (może ktoś przetłumaczy ?)wydaje mi sie, że dot. zmiany tarcz, ale może coś podsunie ;) ).
Alfa 145/146 Technik-Forum | How to Do: Innenraum | Tachoausbau und Demontage

I podmiana z QVki:
Alfa 145/146 Technik-Forum | How to Do: Innenraum | How to do - Umbau der Tachoeinheit mit Leuchtfolie

Pozdrawiam

nie polecam rycia dlugopisem a zmyciem tego acetonem, problem teraz nastepuje w oswietleniu :/ diody daja swiatlo punktowo a ja musze miec rozpraszajace :/

Amortyzatory
Powrót