Kolor zacisków

Auto
Alfa Romeo 156
Witam.
Na wiosnę chciał bym odświeżyć zaciski hamulcowe, tylko nie wiem jaki kolor wybrać. Auto ma kolor srebrny więc jaki kolor zacisków będzie pasował ? Proszę o ciekawe propozycje :)
Z góry dziękuje :)

ja mam srebrne w mojej i wygląda fajnie , nie rzuca się w oczy jak płachta na byka podczas Corridy , a swój wygląd maja .

Ja też mam zamiar odświeżyć zaciski. Zastanawiam się nad kolorem czerwonym takim trochę ciemniejszym bo mam naklejki na zaciski w kolorze białym i chciałbym żeby były widoczne.

Ja też mam zamiar odświeżyć zaciski. Zastanawiam się nad kolorem czerwonym takim trochę ciemniejszym bo mam naklejki na zaciski w kolorze białym i chciałbym żeby były widoczne.

:) przecież naklejki chociaż były by w różowym kolorze to i tak z zacisków odkleja się , pod wpływem gorącą .

a kolor zloty nie za bardzo mi pasuje do srebrnej Alfy , do czarnej może jeszcze by pasował ale na pewno nie do srebrnej , natomiast czerwony :dontknow: kwestia gustu , mnie osobiście kojarzy sie to trochę z wieśwagenem golfem , ale to tylko Moja opinia

ja nie polecam jaskrawych kolorow. u siebie jakies dwa lata temu pomalowalem na taki kur...ski czerwony :) Wygladalo super, wszystkim sie podobalo itd.
No ale strasznie ciezko to bylo utrzymac w czystosci. teraz czeka mnie odswiezenie zaciskw bo wygladaja koszmarnie...
Wiec ja polecamjakies ciemniejsze kolorki :)

znalazłem taka paletę kolorów, który z nich najbardziej by pasowały
2160_Carstyling AB_21.jpg2164_Carstyling AB_1.jpg2170_Carstyling AB_1.jpg2171_Carstyling AB_2.jpg2175_Carstyling AB_1.jpg

Załączniki

• 2160_Carstyling Big_19.jpg
    2160_Carstyling Big_19.jpg
    75.2 KB · Wyświetleń: 2,416
ja u siebie malowałem hammeritem i przez dwa lata spokój nic nie zeszło nie łuszczyło się, najważniejsze to dobrze wyczyścić i odtłuścić i powinno być dobrze :) a co do naklejek też są już tyle czasu i trzymają się bardzo dobrze :)

Heh, jak dla mnie takie tematy to coś w stylu - "nie mam swojego gustu, powiedzcie która z tych lasek jest najładniejsza bo nie wiem" :P

@pawelmotylek - to Tobie ma się podobać, nie nam :) Jeśli uznasz, że podoba Ci się kolor taki czy taki - maluj. To Twoje autko, Ty o nie dbasz, więc masz prawo nawet na różowo sobie pomalować zaciski ;) My sobie możemy ględzić, że nie wypada, że nie pasuje, ale decyzję musisz podjąć sam :)

ja mam srebrne w mojej i wygląda fajnie , nie rzuca się w oczy jak płachta na byka podczas Corridy , a swój wygląd maja .
Mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie jak to wygląda?

ja pomalowałem u siebie też Hammeritem i wygląda to nawet spoko. Trzyma się już półtora roku, a hamulce nie raz pokazywały swoją skuteczność ze 160 do 0. Ale w garażu już czeka komplecik zacisków pod tarcze wentylowane pomalowane na czerwono ze srebrnym napisem(nie naklejką) Alfa Romeo.

Uploaded with ImageShack.us

- - - Updated - - -

Tutaj fotki srebrnych zacisków na oryginalnej 15 calowej alufeldze: http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/55939-alfa_romeo_156_tomek921-8.html

Kolego przed malowaniem zacisków to polecam zrobić najpierw "polerkę" papierem ściernym aby zmniejszyć trochę porowatość zacisków a dopiero potem dobry podkład i na to farba wtedy bedziesz miał gładką powierzchnię i bród tak się nie czepia.
Co do koloru to proponuje czarny naprawdę dobrze wygląda.
Pozdrawiam

Ja kupiłem specjalny spray do zacisków w kolorze czerwonym i od kolegi z forum zamówiłem naklejki w kolorze białym super to wygląda :) i bardzo ładnie odbija

Mógłbyś podrzucić jakieś zdjęcie jak to wygląda?

pewnie ze tak , ale dopiero po zimie :) , teraz mam założone stalówki , na których prawie nie widać zacisków , a nie chce Mi się ściągać kola , mogę tylko powiedzieć ze według Mnie srebrne pasują do mojego koloru nadwozia (grigio sterling) miałem jeszcze robić napisy malowane które miały być czarne lub czerwone , ale ostatecznie zrezygnowałem,

pewnie ze tak , ale dopiero po zimie :) , teraz mam założone stalówki , na których prawie nie widać zacisków , a nie chce Mi się ściągać kola , mogę tylko powiedzieć ze według Mnie srebrne pasują do mojego koloru nadwozia (grigio sterling) miałem jeszcze robić napisy malowane które miały być czarne lub czerwone , ale ostatecznie zrezygnowałem,
Też mam grigio sterling, dlatego ciekawi mnie jak się srebrne zaciski komponują ze srebrnym nadwoziem :)

Co Wy mówicie. Ja miałem fajny płyn.. usuwał wszystko. Zaciski były idealnie białe zawsze! :)

Amortyzatory
Powrót