• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kolor lakieru

brera21

Nowy
Auto
AR 156 2.0 16v CADAMURO DESIGN
Hej mam pytanie odnośnie lakieru jaki został użyty w Alfie 147 , nie hcodzi mi o karoserię tylko wnętrze. chodzi o to że wymontowaliśmy seryjne radio i zrobilismy sobie PC , dokupiliśmy zaślepke tak jak była przy radiu i po pełnej obróbce i i dealnym kształcie przyszedł czas na kolor. nie wiem ile już razy to malowaliśmy ale za nic nie możemy dobrać koloru.:( kolega mi załatwił z Fiata jakiś lakier ale to też nie jest to. nie wiem może ktoś z Was sie orientuje jaki to kolor z palety AR i gdzie ewntualnie można dostać? nawet jeżdziliśmy z częscią z Alfiny w tym kolorze żeby nam dorobili taki kolor ale wszyscy polegli niestety. proeszę o odpowiedzi, dzięki z góry :) a kolor to takie srebro, taki nietypowy.

no no,dokładnie , tzn. deska rozdzielacza jest czarna ale tam gdzie jest radio i te wszystkie pokrętełka jest srebrna. wrzuce fotkę po południu będzie łatwiej. chodzi nam o numer tego lakieru bo próbowaliśmy to na czarno ale tragedia, pózniej srebrny mieszany z różnymi odcieniami szarego też nic. teraz już mamy prawie dobry ale jest o ton jaśniejszy ale odznacza się i nie fajnie to wygląda.

no nie wiem czy znajdziecie, może na odwrocie konsoli jest kod, ale wątpie.

niestety srebrny najtrudniej dobrać :P

też tak sądzę, już od ponad roku tak szukamy.. może jeszcze ktoś sie wypowie:) ale dzięki za odpowiedż ;)

A w Eperze po Vinie nie sprawdzi?

no tak ale taki kolor też jest na kierownicy, na biegach..jest kilka elementów w takim koorze. zaraz sobie zerkne na linka, dzięki ;)

eh tam...:) zachciewa się przeróbek to później tak jest, ale ogółem pc w aucie to świetna sprawa, wiec warto się pomęczyć.

mam nadzieję, że kolor okaże się właściwy.. niestety raczej alfka nie doczeka się żadnych przeróbek, kobieta się o nia upomina ;p, a za mną chodzi volvo c30

Brera21 muszę cie zmartwic...

Nawet jeśli jakims szczęsliwym trafem znajdziesz kolor lakieru i pomalujesz to i tak będzie sie różnic bo kolor w aucie napewno już od słonca troszke zjasniał (lub sciemniał), kolega kiedys z tego co pamietam przekładał uchwyt na napoje w 147 i po włożeniu uchwytu z innej 147 widac było znaczną różnice w odcieniach i musiał tez przelozyc panel ze starego uchwytu.
Jesli nie znajdziesz kodu to najlepiej będzie dobrac wzrokowo i prysnąc cały środkowy panel wtedy kierownica i reszta nie bedzie sie odznaczac zabardzo.
Jesli nawet znajdziesz orgyinalny lakier to i tak raczej bedziesz musiała pryskac cały środkowy panel.

Powodzonka życzę ;)

chętnie bym to zrobiła, ale jest jedno ale :) jeżeli pomaluję to całe to wtedy nie będzie pasować seryjne radio które wsadzę w razie sprzedaży -chociaż wątpie w to chyba że na inną Alfkę-.bo pewnie pc będę wyciągać w razie sprz. zobaczymy na ten lakier, pomalujemy jeszcze raz od podstaw, damy ciemny podkład może wtedy wyjdzie ciemniejszy odcień.

chętnie bym to zrobiła, ale jest jedno ale :) jeżeli pomaluję to całe to wtedy nie będzie pasować seryjne radio które wsadzę w razie sprzedaży

To kup cały jakiś używany panel z innej belli i pryśnij go razem z panelem od PC, a oryginalny sobie zostaw z radiem na ewentualną sprzedaż.

obczajam na allegro:)

---------- Post dodany o godzinie 15:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:17 ----------

więc są ale do klimatronic , ja mam zwykłą i już nie pasuje. i jest do mojej ale sam dół czyli bez radia :(

obczajam na allegro:)

---------- Post dodany o godzinie 15:19 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:17 ----------

więc są ale do klimatronic , ja mam zwykłą i już nie pasuje. i jest do mojej ale sam dół czyli bez radia :(

Zrób fotkę tego twojego panela pokaze koledze i jak będzie jechał do włoch po części to może coś wykombinuje.

hej QBA będziemy brać ten panel z allegro i tak jak mówiłeś malujemy całość. nie ma szans na dobranie idealnego koloru, narazie dzięki wielkie :) pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót