kaz156
Aktywny
- Auto
- 159,1,9Jtdm 200KM, Stelvio 2021- 280KM, Tonale 1,5 160 + 20KM
Jak są rózne to szukaaj w okolicach 40, ja zimowe 16- ki mam z ET 41 i jest dobrze.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Jak są rózne to szukaaj w okolicach 40, ja zimowe 16- ki mam z ET 41 i jest dobrze.
Planuje właśnie taką operacje: stalówka 16" z oponą letnią+ wypełnienie z zawartością od 156.
Mam zestaw naprawczy, ale nie wzbudza on mojego zaufania...
Ponawiam pytanie o montaż koła zapasowego. Nie wiem czy mój zestaw jest kompletny i oryginalny. Poniżej parę zdjęć obrazujących mój problem. Na pierwszym zdjęciu wygląda wszystko ok ale bolec nie sięga do gwintuna zdjęciu dwa, trzy i cztery jest bolec i jakiś plastik (nie wiem do czego) ale tak jak CodeMaker pisał nie jestem w stanie przykręcić koła tym bolcem gdyż jest za długi. Możliwe jest dokręcenie przy pomocy tego plastikowego elementu (foto3) ale przy takim ułożeniu styropian nie wchodzi. Na ostatnim zdjęciu obróciłem koło i dokręciłem ale przy takim ułożeniu również styropian nie wchodzi ... Wiem że to pierdoła ale jak będzie miał ktoś chwile zobaczyć jak to jest u niego .... z góry dzięki
Pokaż załącznik 92312Pokaż załącznik 92313Pokaż załącznik 92314Pokaż załącznik 92315Pokaż załącznik 92316
Jak to u Was jest zamontowane ?

Jak widać moje koło dojazdowe chyba nie jest od alfy bo u mnie ten bolec jest za krótki o jakieś 2 cm ...
Wkładka styropianowa jest identyczna - przynajmniej tyle.
Miałem chwilkę i sprawdziłem jak jest u mnie, mam zestaw z kołem dojazdowym.
1 - Koło dojazdowe frontem do dołu:
Pokaż załącznik 92692
2 - Zewnętrzna wkładka styropianowa
Pokaż załącznik 92693
3 - Wewnętrzna wkładka styropianowa i reszta gratów wraz z tym trzpieniem do przykręcania
Pokaż załącznik 92694
Tak to wygląda w mojej Belli wszystko ładnie spasowane i poskręcane.
Jest to dodatkowa część. Od strony z gwintem przykrecasz do nadwozia (ta blacha na dnie),
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
Jest to dodatkowa część. Od strony z gwintem przykrecasz do nadwozia (ta blacha na dnie), a do otworu z drugiej strony wkrecasz ten bolec który trzyma wszystko. Jeśli nie masz tego elementu to pewnie dla tego brakuje Ci 2 cm
Wysłane za pomocą TapaTalk 2
i o taką odpowiedź mi chodziło,dzięki
Jeśli to ta część to w ASO kosztuje 33 zł![]()
Tak to na pewno ta część i nawet cena przystępna jak na ASO![]()