Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Same części związane z dwumasą wyszły ok 3tyś, przy okazji rozbiórki prawie całe przednie zawieszenie okazało się do wymiany plus robocizna. Najgorsze, że objawy, które skłoniły mnie do wymiany nie tylko nie ustąpiły ale dziś mam wrażenie, że się nawet pogłębiły.Przed naprawą te hałasy słyszałem tylko na biegu podczas ruszania a teraz mam wrażenie, że jest to niezależne i słychać je i na biegu i na luzie, z wciśniętym i puszczonym sprzęgłem. Dźwięk przypomina troche takie gruchowanie, jakby się jakieś łożysko mieliło. Dziwne jest tylko, że nie występuje cały czas. Nie słychać go raczej też po dodaniu gazu ani podczas jazdy. Kilka dni poobserwuję to jeszcze coś więcej opiszę. Mam nadzieję, że to nie jakieś łożysko w skrzyni albo któryś wymieniony element dwumasu bo nie uśmiecha mi się ponowne zrzucanie skrzyni i kolejne koszta...
Ja również mam wymienione koło dwumasowe oraz komplet sprzegła + skrzynia i z tego co się orientowałem to po prostu przez przepływ płynu ten pedał jakby lekko mrowi. Nic negatywnego się nie dzieje. Miałem tak przed wymianą i tak mam po![]()
Łożysko oporowe.Odgrzej kotleta.Co może być przyczyną delikatnych szumów, stuków na niskich obrotach auta? Po dodaniu gazu ustępują oraz po wciśnięciu sprzęgła nawet na niskich obrotach robi się cicho.. Jakieś pomysły?