sickboy
Nowy
- Auto
- AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r
Ja nie kwestionowałem twojej wiedzy, nie wiem gdzie to w moim poście przeczytałeś. Nie znam Cię to nie wiem jaką wiedzę fachową posiadasz. Nie podoba mi się za to że kwestionujesz wiedzę innych i to w dodatku niesłusznie. Zbyt wielu zadowolonych klientów cinka jest na tym forum więc daruj sobie. Nie byłeś u niego, nie znasz gościa, a wszystko o nim wiesz.
Na wykresie w podpisie widać że ten saab miał wcześniej modyfikacje w Vtechu na seryjnej sprężarce i dlatego pierwszy pomiar przed wymianą turbiny i remapem u cinka wyniósł 148KM, więc twoje oskarżenia wobec Cinka są bezpodstawne. Ponad to na jego stronie praktycznie wszystkie wykresy mają wyniki przed i po modyfikacji więc znowu mijasz się z prawdą.Jeśli chodzi o tego tajemniczego Cinka czyli firmę cisoft. Jest to człowiek znany na niejednym forum z radosnej twórczości, z jednego Saab'a z silnikiem TID o mocy 120KM jego hamownia w serii wypluwa 148KM po modyfikacji wychodzi cudowne 191KM http://pionart.pl/~cinek/CINSOFT/Saab120/artur_final.jpg
Oczywiście standardem tej firmy jest chwalenie się wykresami "Po modyfikacji" bez nałożonego wykresu przed modyfikacją, wśród szanujących się tunerów rozwiązanie nie do przyjęcia.
Pomiar na hamowni robiłem nie u Cinka a u Aligatora w Dynosofcie więc nie mieli żadnego powodu żeby kombinować coś z wykresami. Dla Ciebie każda hamownia to dupohamownia i nie przekona cię żaden wykres bo i tak go zakwestionujesz.Pytanie nie do mnie a do magika operującego hamownią. W sumie w swoim życiu odwiedziłem kilkanaście różnych hamowni i uwierzcie mi, że dla laika każda wygląda tak samo a w rzeczywistości każda ma tak ogromne możliwości modyfikacji wykresu, że w głowie się nie mieści, wystarczy np wpisać nieodpowiednia wartość ciśnienia atmosferycznego i już wychodzą cuda.
Pomijając już mój wynik z hamowni, w którym nie ma śladu o tym co piszesz, czyli o słabym dole. To powiedz mi jak to możliwe że moje auto ładnie wyrywa do przodu już od samego dołu, spalanie mi nie wzrosło a DPF wypala się z taką samą częstotliwością jak wcześniej.Mówi się, że benzyniak przyspiesza mocą a diesel momentem obrotowym, w silnikach JTD, Z19DTH, TID czy jak je tam zwał w przypadku działających klap maksymalny moment jest osiągany w granicach 2200-2500obr, przy niedziałających klapach jego wartość maksymalna pozostanie bez zmian, ale wykres przesunie się o mniej więcej 1000obr czyli max będzie w okolicach 3200-3700obr, niektórzy stwierdzą, że ten silnik ma tzw turbodziurę i nauczą się jeździć na wyższych obrotach czego znowu efektem będzie zwiększone o około litr spalanie.
Ostatnia edycja: