Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam to jak to z tym jest mam alfinę 159 wrzesień 2008 kolektor plastikowy i nie muszę nic tam robić z tymi klapami bo podobno w tym wypadku nie potrzeba 1.9 JTDM 16V 150 KM
Witam to jak to z tym jest mam alfinę 159 wrzesień 2008 kolektor plastikowy i nie muszę nic tam robić z tymi klapami bo podobno w tym wypadku nie potrzeba 1.9 JTDM 16V 150 KM Pokaż załącznik 243133Pokaż załącznik 243134
to ja czegoś nie rozumiem wy mówicie tak a mechanik pracujący w wyspecjalizowanym zakładzie mówi że nie musze nic z tym robić bo ten kolektor czy jak to się nazywa jest inny i tam jest ok . Niech mi ktoś wyjaśni
klapy w nowym "pseudo lepszym" kolektorze takim jak masz się urywają, sterowanie mają od dołu wiec nie wiadomo czy są czy może ktoś już wcześniej je wywalił. Klapy są dogrzewane do osiek i jak się urwą to lecą do silnika.
Ok doinformowałem się solidnie i racja są te klapy. Wiec do rzeczy pierwsza sprawa czy w tym moim kolektorze usuwa się je jakoś inaczej ? oraz gdzie to moge zrobić na śląsku najlepiej okolice Bielska ale niekoniecznie. Proszę o pomoc i poradę pozdrawiam
Inaczej ? Usuwa się jak w każdym kolektorze. Ściągasz kolektor, wywalasz klapy i już Jeśli tego nie zrobisz, to wcześniej czy później same się usuną
A tak na poważnie, to jak masz kamerkę endoskopową (taka z allegro za parę zł.), to możesz zobaczyć czy je jeszcze masz.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.