[146] Kolejny problem

• Autor wątku Autor wątku ecu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wiesz że w tym może byc jakiś sens. Jak miałem ten model to od czasu do czasu przy skręcie kół podczas postoju i po powrocie na prosto obroty falowały więc luknąłem do zbiorniczka od płynu wspomagania i było go mało ale dolałem i do poziomu i tego problemu już nie było.

Mój poprzednik wstawił filtr stożkowy...
I, tu może być "pies pogrzebany", bo po pierwsze, sporo "tjunerów" zmieniało filtr na jakiś "no name", z powodu ceny, a poza tym, po zmianie filtra na stożkowy należałoby zmienić parametry silnika, bo stożek może zakłócać parametry przepływomierza.

No właśnie tak mi się wydawało, mam filtr ale nie mam tej obudowy bo poprzednik miał dać a nie dał. Ten stożek jest zamontowany " na chama" po zamknięci maska go lekko dociska i w ogóle to jakaś lipa jest. eh ...

Ale nie ma całości obudowy filtra, czy tylko przykrywki, bo jakoś nie widzę sensu, nawet przy zakładaniu stożka, żeby wywalać cała obudowę, bo żeby to zrobić trzeba zderzak zdejmować, a więc może tam tylko dekla brakuje? Chyba, że w poprzedniku było tyle determinacji, że jednak usunął cała obudowę, ale wtedy robi się wielka dziura w tym miejscu.

Brakuje tylko te pokrywy od góry i chyba kawałka rury bo ten kawałek który został na pewno nie sięgnie do filtra. Może zrobie zdjęcie i prześle ?

Jeśli brakuje tylko pokrywy, to na Twoim miejscu dokupiłbym używkę i zmienił filtr na normalny - fotkę oczywiście możesz wrzucić, zobaczymy co tam widać - z ewentualnym zakupem tej harmonijki też nie powinno być problemu, mam na myśli jakieś rozsądne pieniądze.

Spoko zrobię zdjęcie i zaraz wrzucę, wtedy ocenisz czego tam tak naprawdę brakuje bo ja nigdy nie widziałem jak to powinno wyglądać fabrycznie.

- - - Updated - - -

WP_000177.jpg

Łukasz tą pokrywę mam całą dlaczego mi nie pisałeś że tylko o pokrywę chodzi.

No bo okazało się że pokrywę mam tylko, że bez śrub a potrzebna mi ta rura o której Ci pisałem. A rurę mówiłeś, że masz poklejoną.

U Szwagrów nie kupisz nic do Alf 145/6 i starszych.

ale kupi od t-sa ja tak zawsze robiłem jak miałem swoją 145 to brałem od t-sa 1.6 przecież to to samo a nie ważne czy to jest ze 147 czy ze 156 ważne żeby pasowało

ale kupi od t-sa ja tak zawsze robiłem jak miałem swoją 145 to brałem od t-sa 1.6 przecież to to samo a nie ważne czy to jest ze 147 czy ze 156 ważne żeby pasowało

To, że silnik jest taki sam, nie oznacza, że i osprzęt musi być taki sam. Choć rzeczywiście, niektóre rzeczy pasują.

ja tak wymieniałem pompę paliwa właśnie obudowę filtra powietrza i nawet gałkę zmiany biegów dopasowałem od 156 do swojej 145 ze Szwagrami także niech zadzwoni i spyta a nóż widelec będzie pasowac

Amortyzatory
Powrót