• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[166] Kolejna 166 JTD

Mały update dzisiejsze paczki:
Jutro zabawa z wymianą rozrządu, jak zdążą dojść filtry paliwa i oleju to również one wjadą :)

23.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kolejne paczki przychodzą, pozdrowienia dla QBY

83.jpg

84.jpg

Jak to się mówi wszyscy mają Belkę mam i ja [emoji2957].

dzieje sie. Ile dałes za ori filtr paliwa? Te belki ostatnio "modne" sie zrobiły. Chyba tez sobie kupie:sarcastic:

[MENTION=8469]Masa625[/MENTION] poczekaj aż Ci co kupią i nie wymienią bo wcześniej sprzedali auto będą sprzedawać w cenie złomu :-P

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

[MENTION=29314]viader[/MENTION] w sumie racja :sarcastic: moja jeszcze sie trzyma zacnie a inwestowanie w częsci do 166 na zapas mija sie z celem chyba. Ponoc alfa jerseya trafiła w obieg i zegar zaczyna powoli tykać:D Prędzej czy pózniej skończy jak wiele zadbanych forumowych 166, które poszły w obieg:) A tam troszke tego było u jerseya mmmm....

dzieje sie. Ile dałes za ori filtr paliwa? Te belki ostatnio "modne" sie zrobiły. Chyba tez sobie kupie:sarcastic:

Ok 70 zł, Belka kupiona od QBY w moim zdaniem dobrych pieniądzach. A za 2/3 tygodnie będę ją wymieniał to wrzucę zdjęcie złomu jaki został z mojej starej belki

Jedno z moich marzeń to miec dawce dla swojej babci... Żeby sobie stała gdzieś na działeczce pod plandeka i w miare możliwości wyjmowac z niej czesci do swojej. achhh..Powodzenia w doprowadzeniu nowegfo nabytku do stanu który Cie bedzie zadowalał:beer:

Dziś wymieniając alternator (uwalone sprzęgło) natrafiłem na ciekawe znaleziska:

Nowe koło pasowe, nowe wahacze górne, końcówki i drążki kierownicze, łączniki stabilizatora oraz przeguby. Z tego co oglądałem to wszystko to TRW prócz przegubów. I jeszcze niedawno wymieniane przewody hamulcowe.

177.jpg

178.jpg

179.jpg

A po wspólnej pracy pora na przejażdżkę:
180.jpg

Widzę, że sprężyny też jeszcze rześkie. A jak z amorami ? Jeszcze ori ?

Widze,ze masz zle napiety pasek osprzętu.

Niestety tak miała założony jak przyjechała z niemcowni. (już poprawiony podczas wymiany alternatora)

Widzę, że sprężyny też jeszcze rześkie. A jak z amorami ? Jeszcze ori ?

Dziś będę robił rozrząd to sprawdzę, ale o dziwo jest dosyć sztywna i nie bują nią. Więc o tyle dobrze że nie muszę ładować $$ w zawieszenie z przodu. Ciekawe jak tył :)

Rozrząd, olej, filtry wymienione. Dół silnika przy okazji umyty. Niestety mam drobny wyciek w okolicy uszczelniacza wału. Wiec skrzynia do zrzucenia zastanawiam się czy przy okazji nie zmienić sprzęgła. Później drobny prysznic

200.jpg

Niestety nie znalazłem na amorach oznaczeń czy są to oryginały. Zawieszenie z tyłu również w miarę sztywne bez luzów.

Mały update:

Mam podgrzewaną przednią szybę:
f998e49ceae7b2c6cc95c6d63b881ac9.jpg

Ostatnia edycja:
Podgrzewana jest tylko pod wycieraczkami niestety. Odnośnie sprzęgła to w aucie które miałoby u mnie zostać zrobiłbym od razu. Chyba, że sam sobie wyciągasz skrzynię to co innego. W 166 łatwo i szybko się ją wyciąga.

oezu ile bym dal nawet za te czesc pod wycieraczkami :P

Dziś kolejne zabawy z nową Bellą. Okazało się, że drzwi pasażera i tylne pasażera mają uwalony centralny zamek, więc długo nie myśląc poleciałem do rozbitka i szybka przekładka dodatkowo zamianka szyby kierowcy (była uszczerbiona). Niestety wygłuszenia będę musiał zakupić nowe lub zamienię na maty butylowe.

Kolejna rzecz nie wiem co poprzedni właściciel miał na myśli ale pomalował lampki pod osłonami przeciwsłonecznymi na czerwono, wiec również te lamki musiałem zabrać :)

Powoli odkrywam tajemnice tego autka.

307.jpg

308.jpg

Mam pytanko co sądzicie o takim kolorze skóry ?? (Będę swoją oddawał do kompleksowej regeneracji więc mogę zmienić kolor)

310.jpg

311.jpg

312.jpg

Dodam, że renowację (lakierowanie) plastików również muszę przeprowadzić.

Ostatnia edycja:
Mieszek i podłokietnik daj w czarny, a reszta w tej skórce jak najbardziej może być :)
Tak pod Maserati mi to wygląda ;)
Bardzo ciekawy kolorek.

Ciekawe, czy ktoś uszył nowy środek (bardzo ładny zresztą), czy malował fabryczne skóry?

Amortyzatory
Powrót