• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Kodowanie kluczyka Giulia USA

Szuman1981

Nowy
Auto
Giulia
Witam, jak w temacie. Sprowadziłem z USA Giulie z 2020, Rwd bez kluczyka. Kluczyk oryginalny czysty kupiłem pod Vin, natomiast mam problem z zakodowaniem go. Temat serwisu odpada, poki co, więc liczę na jakiegoś magika co by ogarnął temat. Wiem że od 2020r, nastąpiły jakieś zmiany z kodowaniem kluczyka, i z tego powodu mam problem z nim

Witam, jak w temacie. Sprowadziłem z USA Giulie z 2020, Rwd bez kluczyka. Kluczyk oryginalny czysty kupiłem pod Vin, natomiast mam problem z zakodowaniem go. Temat serwisu odpada, poki co, więc liczę na jakiegoś magika co by ogarnął temat. Wiem że od 2020r, nastąpiły jakieś zmiany z kodowaniem kluczyka, i z tego powodu mam problem z nim

Jak nie masz potrzebnych narzędzi, to po co kupujesz coś co nie zadziała ???
Kluczyk a raczej pilot musi być po pierwsze tzw. odblokowany/wyczyszczony i później zakodować jeszcze go potrzeba. Automatycznie po zakupieniu nowego czy używki nie zadziała!!!
Są ludzie ma forum co za 800zł robią to wszystko to po co sobie życie utrudniać ???
Jak chcesz, to mam namiar - odezwij się na priv

Jak nie masz potrzebnych narzędzi, to po co kupujesz coś co nie zadziała ???
Kluczyk a raczej pilot musi być po pierwsze tzw. odblokowany/wyczyszczony i później zakodować jeszcze go potrzeba. Automatycznie po zakupieniu nowego czy używki nie zadziała!!!
Są ludzie ma forum co za 800zł robią to wszystko to po co sobie życie utrudniać ???
Jak chcesz, to mam namiar - odezwij się na priv

Jak kupiłem kluczyk pod Vin samochodu, to dlaczego zrobiłem błąd? jakiś inny miałem kupic?:) Problemem nie jest kluczyk a jedynie bramka z pinem, bodajże 5 cyfrowym, który trzeba mieć by móc kodować kluczyk a podobno to sie zmnieniło w 20r i jak pinu nie masz, to jest duzy problem.

Napisałem ci wystarczająco w powyższej informacji. W aso też ci przyślą pod numer vin ale i tak trzeba kodować i tyle.
Poza tym masz tylko dwa rodzaje kluczyków/pilotów zwykły oraz pod bezkluczykowy system i tyle. A kodować trzeba każdy
Piszesz podobno a nic konkretów. Napisałem, że są goście co się na tym znają i to normalnie ogarniają ale czy będą chcieli użyć twojego kluczyka czy raczej swój pakiet wrzucić, to inna sprawa.
Może być tak, że swój zakupiony kluczyk będziesz miał na "pamiątkę" a gość go koduje będzie chciał po prostu wszystko swoje dać i już. Ja na to nic nie poradzę.
Szukaj teraz kogoś kto Ci dokoduje i po sprawie

nie ma ni jakiego problemu. musisz miec PIN by zakodowac novy pilot.
pomoc mogo ci w ASO lub u tich kto zajmujese dodaniem kluczy do samochodow

Napisałem ci wystarczająco w powyższej informacji. W aso też ci przyślą pod numer vin ale i tak trzeba kodować i tyle.
Poza tym masz tylko dwa rodzaje kluczyków/pilotów zwykły oraz pod bezkluczykowy system i tyle. A kodować trzeba każdy
Piszesz podobno a nic konkretów. Napisałem, że są goście co się na tym znają i to normalnie ogarniają ale czy będą chcieli użyć twojego kluczyka czy raczej swój pakiet wrzucić, to inna sprawa.
Może być tak, że swój zakupiony kluczyk będziesz miał na "pamiątkę" a gość go koduje będzie chciał po prostu wszystko swoje dać i już. Ja na to nic nie poradzę.
Szukaj teraz kogoś kto Ci dokoduje i po sprawie

Piszesz dużo i większość bez sensu. Wprowadzasz w błąd innych co czytają i później powielają bzdety dalej.

Witam panowie , czy MeSem da się odczytać kod mechaniczny grotu kluczyka w giulii ? . Mam oryginalny kluczyk tylko murzyni grot wyciągnęli chciałem dorobić nowy

Jedyny skuteczny sposób jaki znam to demontaż wkładki i dorobienie grotu na jej podstawie.

Można też zamówić grot w ASO. Potrzebny jest tylko VIN. Przyjdzie ORYGINALNY fabryczny grot już gotowy do użycia.
Cena jedyne 400 zł :-(

Marku jak zamiawiałem w ASO drugi klucz to po win przyszedł klucz-pilot i kllucz -grot już docięty. Pilota Witech-em dokodowali.

Marku jak zamiawiałem w ASO drugi klucz to po win przyszedł klucz-pilot i kllucz -grot już docięty. Pilota Witech-em dokodowali.

Ale to się nie liczy. Ma być sam grot. Napisałem za ile z ASO sam grot, a ktoś chce rozbierać wkładkę i psuć drzwi. :-/

Darku to wiem ale każdy kupuje chiński kluczyk za 300 i koduje tam jest grot do zrobienia. Gość wyżej napisał ze grot mechaniczny chce mesem odczytać.

Darku to wiem ale każdy kupuje chiński kluczyk za 300 i koduje tam jest grot do zrobienia. Gość wyżej napisał ze grot mechaniczny chce mesem odczytać.

O takim chińczyku nie pomyślałem, za równowartość ASOwego 400 zet mamy grot z usługą i dodatek w postaci klucza elektronicznego (jakość??) a nie tylko grot.
Też mnie dziwił ten MES do grota no ale nie znam się a Chińczycy dłubią przy AI.

zdejmujesz zamek z drzwi kierowcy i idziesz do tych co robia piloty/klucze i zrobia ci grot.

O takim chińczyku nie pomyślałem, za równowartość ASOwego 400 zet mamy grot z usługą i dodatek w postaci klucza elektronicznego (jakość??) a nie tylko grot.
Też mnie dziwił ten MES do grota no ale nie znam się a Chińczycy dłubią przy AI.

400zl to ty masz grot a za 300zl masz kluczyk z grotem tylko nie dociętym wiec za 100zl to przytną ci z dowozem do domu.

Amortyzatory
Powrót