• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kod do radia i demontaż radia fabrycznego

• Autor wątku Autor wątku piter34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak patrzę na radio to prawa strona wysuwa się na ok 1 cm, gwoździe weszły z delikatnym oporem niemal do końca ( ok 6cm). Niestety trzyma mi lewa strona...Lewy dolny gwóźdź wchodzi aż za gładko, choć delikatnie ociera tam w środku, powiedzmy że jest ok, w końcu wsuwając odchylam blaszkę, ale lewa górna już nie współpracuje...Gwóźdź wchodzi na ok 3 cm i nie chce głębiej...Mam kaseciaka więc jest za co pociągnąć , ale boję się szarpnąć...Podejrzewam że ktoś zrobił tam jakąś fuszerę albo coś mi tam się podgięło... Zapalniczka itd działają - niestety radio dziś rano zwyczajnie zdechło więc po przejrzeniu kilku postów zabrałem się sprawdzenie bezpieki w radiu...Na razie na chęciach się skończyło...U Was wszystkie pręty, gwoździe itd wchodziły tak samo? czy może ktoś miał z lewym górnym problem? masakra teraz bez radia :mad:

madame EDIT : fotki pafki sporo pomogły, jakby ktoś tu dotarł to zapraszam tu http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/71013-demontaz_radia_159_a-7.html

Ostatnia edycja:
Ja z demontażem problemów nie miałem żadnych, natomiast po wpisaniu na tej stronie numerów seryjnych i potrzebnych danych wygenerowało mi zły kod. Po jakimś czasie znów spróbowałem i kod który mi wygenerowało był inny niż poprzedni. Czy jest możliwość że poprzedni właścićiel auta ... nie wiem przeprogramował radio?

nie mogę się zarejestrować na tej stronie do generowania kodu, bylby ktos tak mily i mi wyslal kod? Nr. radia to BP037822586805 z góry wielkie dzięki!

jeżeli mowa o tej stronce http://www.radio-code.lt/radio-alfa-romeo
to użyj loginu:
mail - qaz@niepodam.pl
hasło - qaz

- - - Updated - - -

tylko tam trzeba part number i serial number no i najpierw wybrać odpowiedni model radia

- - - Updated - - -

3625 mi wyszło po samym nr który podałeś :-) - nawet nie wiedziałem że nie trzeba wszystkich pól wypełniać :-)

Ostatnia edycja:
wielkie dzięki za pomoc! Na razie muszę poczekać aż mi się odblokuje, ponieważ od dłuższego czasu wyświetla komunikat WAIT, zakładam iż jest to spowodowane kilku krotnym błędnie wpisanym kodzie.

no to z godzinkę poczekasz :-)

- - - Updated - - -

i z tego co pamiętam radyjko musi przez ten czas czekania być wł. :-(

sprawdziłem i wszystko jest ok, tak więc wielkie dzięki bocian:)

mam connecta ktorego nie ma na tej stronce gdzie jeszcze moge rozkodowac?

Na tej stronce goście zajmują się rozkodowywanie radiów http://forum.kody-radio.pl
GG: 4627003

Ale trzeba im coś rzucić na prowadzenie forum. 3 radia u niego rozkodowałem i bez najmniejszego problemu.

Witam mam problem po paru próbach wpisania złego kodu ;/ na wyswietlaczu ma WAIT i miałem juz załaczone radio na dłuzej niz 3 -4 godzi . zapłon itp odłaczałem od aku i nic ? macie moze jakis pomysł co trzeba zrobić ?

Hej,
Jeżeli ktoś zgubi kod do swojego radia albo kupi radio bez kodu, to można go odzyskać za pomocą stronki http://www.radio-code.lt/

W przypadku mojego radia wszystko się sprawdziło, kod działa.

Do wyjmowania radia z konsoli nie trzeba używać żadnych kluczy/wyjmaków. Wystarczą 4 wkłady od długopisów. ;)

Witam serdecznie dzisiaj usiadłem do swojego radyjka żeby w końcu go uruchomić bo było brak czasu hmmmmm i powiem tak po 1.stronka genialna działa po2.wkłady działają(w przypadku kaseciaka wystarczą 2) po 3.zajeło mi wszystko 15min dziękuje wszystkim za trafne spostrzeżenia co do demontażu radia a na stronce trzeba się zalogować po wklepaniu wszystkich numerów od razu pojawia się kod i działa życzę powodzenia i dzięki

Panowie, czy z czymś takim odkoduję radio czy po złości ktoś odkleił najważniejsze ?

Załączniki

• 20150121_105237.jpg
    20150121_105237.jpg
    76.1 KB · Wyświetleń: 109
A z tylu radia nie ma serial number wyrytego?
Albo drugiej naklejki z part number i serial nr ?

Sprawdz 3524

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót