Kod do radia i demontaż radia fabrycznego

• Autor wątku Autor wątku piter34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
cześć
wymieniłem aku no i ten sam problem...

Próbowałem wyjąć radio wkładami do długopisu, ale mi się nie udało.

Po włożeniu wkładu w otwór czułem lekki opór, po czym cichutkie "pstryk" i wkład wszedł jeszcze głębiej- ale głupio to brzmi ;)

No i co dalej muszę robić?

edit:
Ew. czy mógłby ktoś wrzucić foto jak wyglądają te zatrzaski po wyjęciu radia i jak wyglądają mocowania w kieszeni radia?
Zobacz może mój manual ci pomoże http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/34698-czyszczenie_soczewki_lasera_radia_156_fl.html

Dzięki!

Niestety mi radio nie odskakuje, więc będę musiał się z nim pomocować ;)

To jeśli włożysz 4 pręty to możesz później za nie ciągnąć i wyciągniesz radio

Kurcze, ciągnę i szarpię i nic... :(

Wkładam 4 druty, wydaje mi się, że dociskam metalowe zaciski, ale radio nie łapie żadnego luzu.

Kurcze, ciągnę i szarpię i nic... :(

Wkładam 4 druty, wydaje mi się, że dociskam metalowe zaciski, ale radio nie łapie żadnego luzu.
Jeśli wkładasz dobrze pręty to spróbuj lekko podważyć radio od spodu, jeśli tak nie pójdzie to spróbuj najpierw wyciągnąć trochę jedną stronę (możesz ją również lekko podważyć wkrętakiem) później drugą. innej opcji nie ma musi tak wyjść.

Zazdroszcze ludziom którym fabryczne radio łatwo wychodzi. Razem z kumplem siedzieliśmy nad tym ok godziny, wkładaliśmy w otwory najróżniejszej grubości pręty i druciki i dopiero gdy zaczeliśmy podwadzać delikatnie od góry radio i dociskać druciki w otworach to zaczepy od radia puszczały i dało się je wysunać. Ale mordęga straszna >,<

Radio wyjęte- trochę szarpania, naprawdę długi drut...
Nr seryjny spisany.

Stronka podana na początku wygenerowała mi kod, wpisałem go, ale radio każe mi czekać- czy to oznacza, że za +/- godzinkę na włączonym aku zaskoczy, czy może po wpisaniu dobrego kodu radio powinno zaskoczyć od razu?

Pojawia się napis code później kreski ---- i wpisujesz kod jeśli jest dobry to radio od razu zaczyna odbierać

I faktycznie kod działa- musiałem wczoraj coś źle wpisać ;)

Witam

Problem u mnie wygląda tak:

włączam radio pojawia się komunikat:

6 - - -.

po ok 30 sek. wyświetla się przez ok 2 sek napis: C O D E, po czym pozostają cztery kreski ( - - - - ).

Próbowałem wpisać KOD w każdym momencie, dzisiaj nawet wyjąłem radio i sprawdziłem, czy mam poprawny kod, (KOD JEST OK),

i dalej nie mam możliwości uruchomienia radia, czuję że niedługo poleci na śmietnik... Co robić??

Hej,
Jeżeli ktoś zgubi kod do swojego radia albo kupi radio bez kodu, to można go odzyskać za pomocą stronki http://www.radio-code.lt/

W przypadku mojego radia wszystko się sprawdziło, kod działa.

Do wyjmowania radia z konsoli nie trzeba używać żadnych kluczy/wyjmaków. Wystarczą 4 wkłady od długopisów. ;)
Miałem identyczny problem str.z kodem w 100% pewna. Dzięki ;)

dzięki - super stronka pomogła :) niemniej po 3 złych pinach miałem prawie godzinną blokadę (napis "wait")

można - o ile to radio występuje na tej stronce ( ale z tego co pamiętam to raczej po fl tam były - ale pogrzeb , może znajdziesz swoje )

jak wcześniejsi użytkownicy polecam strone , działa w stu procentach .
a jeżeli chodzi o wyciaganie radia to zdecydowanie najlepiej - w moim przypadku- jest "ołuskać" elektrody i zgiąć w literke U i poprostu pogrzberać ;)

witam,
Będę demontował radio w 156, wie ktoś jakie są potrzebne gwoździe lub druty do tego?? Jaka średnica??
Z góry dziękuje :)

pozdro

Janusz

przeczytałem cały temat i nie widzę nigdzie podanej średnicy.. cos sie wymysli..

Średnica nie wiele mniejsza niż otwory w radiu. Ja używam albo gwoździ, albo kluczy imbulsowych. Zależy co jest pod ręką.

Amortyzatory
Powrót