marian666666
Nowy
- Auto
- 166 2.5 V6
mi zadziałał uniwersalny: 4444
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
eee tam, na cóż wydawac pieniadze jak tu robia to za darmo
http://koddoradia.pl/kod-do-radia-becker-2580-2569-vf32.htm?sid=0b6105951be11622383fd6f34ebb6307
Ja już w tym nie bede dłubał bo szkoda czasu, gdyby to była kwestia kilku tysiecy to wziałbym radio na blat i sie bawił kilka dni. Jakby zegar był na osobnym kwarcu to mozna by podmienic z 32kHz na 30MHz i blokował by wklepywanie na 3 sekundy a nie godzine. Pod guziki podpiac kawałek procka ktory podawal by kolejne kombinacje i takim małym bruteforcem ICS by poszedl w 1 dzien. Ale to juz wole tak jak inni pisali kupic gotowego ICSa ze znanym kodem i go wymienić niż tak rzeźbić.Tylko że w tych Becker'ach kod nie siedzi w zwykłym 24Cxx, tylko w 44-pinowym AM29f800 i są tam tego dwie sztuki. Do tego trzeba wiedzieć, w którym z nich jest kod. Swojego czasu, jak próbowałem sie w to zagłębić (też jestem elektronikiem), to jedyne do czego dotarłem w przepastnych zasobach internetu, to dwie linijki kodu do podmiany ze znanym kodem. Nikt jednak nie był w stanie określić jaki jest algorytm przeliczania. A nie można tam wklepać byle czego, bo nie zgodzi się CRC i nie wstaje radio. Odczyt tego wsadu przydaje się w przypadku leciwych BE2569, kiedy nie ma naklejek na bokach z SN i wtedy odczytuje się go z wsadu.
Odłączenie aku nie wyzeruje licznika błędów zapisanego w eepromie - taki sposób nie działał przecież nawet w starych Blaupunkt'ach - tam zerowało sie licznik z palca na programatorze aby przyspieszyć wpisanie kodu.
..... W pon dzwonie do ASO i podaje im VIN i numery radia.
Ja sie nie znam, tak mi napisali na tym forum w tym temacie: http://koddoradia.pl/alfa-166-kod-do-ics-i-navi-vt1863.htm?sid=f59696db309e76db9de56a796bfc0713Czgoś tu nie rozumiem. Przecież kod dla ICS-a i radia jest jeden. Drugi jest tylko do navi O trzecim tylko do ICS-a nie słyszałem
Ja sie nie znam, tak mi napisali na tym forum w tym temacie: http://koddoradia.pl/alfa-166-kod-do-ics-i-navi-vt1863.htm?sid=f59696db309e76db9de56a796bfc0713
Zresztą kontaktowałem sie z kilkoma warsztatami, najtanszy ktory znalazlem to ten z czestochowy za 250zł i podobno w Polsce taniej sie juz nie da bo ten kod tyle kosztuje w ASO i nie ma innej drogi zdobycia go jak zamówienie przez ASO. Podobno w UK załatwiają go za 17 funtów i tu moja ponowna prośba czy mógłby ktoś poradzić jakimś sensownym namiarem?
Ja zamówiłem już kod za 199zł. Jak dostane i zadziała to dam znać.
Jak zamówiłeś kod w ASO, to na pewno zadziała![]()