[Stelvio] Kluczyk

sparco.405

Nowy
Auto
Stelvio 2.0 280
Heya
Jak często ładować kluczyk ? Pojawia się jakiś komunikat o potrzebie doładowania ?
Czy komunikat o nie wykryciu kluczyka może być spowodowany rozładowaniem kluczyka ? Czy w przypadku rozładowania kluczyka/nie wykrycia kluczyka jest możliwość odpalenia auta ? No bo otworzyć można mechanicznie ale co potem...

Kluczyka się nie ładuje. Tam jest bateryjka która co jakiś czas trzeba wymienić (kilka lat). Jak będzie tozladowawan auto Cię poinformuje. Jeśli już będzie zbyt rozładowana to w pod łokietniku jest miejsce z miejscem na kluczyk (jeśli otworzysz nie będziesz miał wątpliwościktore to) gdzie jeśli położysz kluczyk to auto odpali.

Taka informacja o baterii. Kupując nową szukajcie taką z datą 2033, 2034, gdyż takie z jeszcze 2 letnim okresem przydatności (2026) znaczą że zostały wyprodukowane 8 lat temu....
Baterie te "zegarkowo-pilotowe" mają 10 lat karencji.

Dodam, że bateria to CR2032 i warto kupić jak najświeższą, jak pisze Kolega wyżej. Miałem założone jakieś niby nowe ale już nieświeże. Jak było ciepło, to działały, ale kilka godzin w zimnej kurtce (narty) spowodowało, że kluczyk nawet przy samym aucie nie chciał go otworzyć. Ogrzanie kluczyka "naprawiło" usterkę. Wymieniłem na świeże "markowe" - następnego dnia zero problemów. Wymiana banalna.

Heya
Czy w przypadku rozładowania kluczyka/nie wykrycia kluczyka jest możliwość odpalenia auta ? No bo otworzyć można mechanicznie ale co potem...

Kluczyk z rozładowaną baterią wystarczy położyć w ustalonym do tego miejscu w podłokietniku - tam jest symbol kluczyka - i samochód normalnie odpali.

Ok dzięki za info
W takim razie jeśli tam jest bateria to po co jest ta opcja ładowania w schowku ?

W nowszych wersjach Giulii/Stelvio jest ładowarka indukcyjna do telefonu. Rozładowanej baterii tam nie naładujesz, ale odczytasz kluczyk z rozładowaną baterią, żeby odpalić auto. Tylko tyle, i aż tyle :P

instrukcja obsługi strona 12

Załączniki

• Zrzut ekranu 2024-02-12 214732.jpg
    Zrzut ekranu 2024-02-12 214732.jpg
    153.8 KB · Wyświetleń: 218
jak bateria jest rozładowana w kluczu tam go kładziesz i możesz uruchomić auto by pojechać i kupić baterie do klucza:)

chciałem wymienic w jednym z kluczyków baterie i napotkałem cos takiego naklejone na bateri, co to jest i czy mozna to odkleic i przykleic na nowa baterie? w drugim zestawie jest sama bateria bez tego.

Załączniki

• bateria.jpg
    bateria.jpg
    60.8 KB · Wyświetleń: 94
Zabezpieczenie kluczyka - Keyless Protector nakładany na baterię. Można przełożyć.

A ma ktoś może lik do instrukcji po polsku w całości? Najlepiej Giulia 2017-2018.
Z góry dziękuję

Amortyzatory
Powrót