• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Klocki OMP 971C

Aha... Szkoda tylko, że jak dzwoniłem do niego kilka razy, to kończyło się to rozmowami po kilkadziesiąt minut, z opowiedzeniem które są, jakie mieszanki, jak działa każda z nich, do czego można to porównać, czego nie brać, jakie tarcze, które lepsze, które gorsze, po co lać płyn hamulcowy z wysoką temperaturą wrzenia, ile daje chłodzenie hamulców... I nie odczułem, żeby traktował mnie, jako klienta, z góry, tak samo jak kilku znajomych - wszyscy pozytywnie zaskoczeni kontaktem z nim.

Ale mam dziwne wrażenie, że na tym forum nikt poza Wójcikiem nie ma prawa się znać na tym.

Dlaczego szkoda? bardzo dobrze że Ci to powyjaśniał, ja piszę o swoim kontakcie. Akurat u Wójcika już daaaawno nic nie kupowałem, ostatnio u Lewiana akurat od kilku kompletów do różnych aut i w brakes.pl bo inni akurat galfer'ów nie mieli.

Może w inny sposób rozmawiamy po prostu ;) Wszystko kwestia podejścia, ale broń boże nie twierdzę, że masz złe, roszczeniowe czy w jakikolwiek negatywne podejście do ludzi i rozmów :)

Słuchaj, nie ma co z tego jakiejś wielkiej sprawy robić. U każdego nie mogę kupować, nie mam takiej floty. Wybieram tam gdzie jest komunikacja dobra.

Ale nie zamierzam :) kupuj gdzie chcesz. Mi ogólnie chodziło o to, że nie ma co kombinować i szukać niesprawdzonych klocków, skoro jest od groma sprawdzonych - co kto lubi, DS Performance, DS2500, DS3000, OMP R&S, pewnie jakieś Hawki HP albo HP+...

Zgadza sie tak samo uważam. Choc czasem spróbować cos innego wychodzi na dobre-jak te galfery (z zastrzeżeniem drogowego użytku)
Tylko Jacek do Alfy 33 pytal a tam domyślam się mniej dostepne. Skoro do zacisku na tyl na przykład do 156 dsow nie bylo? Czy tarcz do gtv gta wczesnej- 305mm? To czasem trzeba szukac. A chwilowo i ds3000 do 156 nie bylo.

Dzwonił p. Wójcik i... jeju, nie pamiętam już kiedy rozmowa nt. części wyglądała tak normalnie. Zwykle jak kupuję części to najpierw muszę wziąć udział w ankiecie i odpowiedzieć na milion pytań o np.: rok produkcji, wersję, moc, znaczek, VIN, itp., a tu wystarczyło powiedzieć, że do 33ki i że chodzi o ten klocek ze schowaną sprężyną(ATE) i już! Niestety, tak jak pisaliśmy, dostępność na zamówienie, czyli kilka tygodni. Ale przy okazji p. Wójcik pooglądał w katalogu inne klocki i podpowiedział, że może będzie opcja podpasowania z innego, bardziej popularnego samochodu, tylko trzeba zrobić przymiar w rzeczywistości.

PS. Faktycznie był jakiś problem z domeną, akurat tego dnia. ;)

Ale nie zamierzam :) kupuj gdzie chcesz. Mi ogólnie chodziło o to, że nie ma co kombinować i szukać niesprawdzonych klocków, skoro jest od groma sprawdzonych - co kto lubi, DS Performance, DS2500, DS3000, OMP R&S, pewnie jakieś Hawki HP albo HP+...

Siewcu, a właściwie to OMP R&S są sprawdzone? Jak się mają do DS2500 np.?

Ostatnia edycja:
Ja kiedys wywiad na ich temat robiłem bo rallyshop miał, i wychodzilo ze bardziej to ds performance, stare ds2000.
Zdawalo mi się ze Wojtek - kylo1986 na nich jezdzil?

Ja bym powiedział, że OMP jest lepsze od Performance bo tańsze- przynajmniej kiedyś tak było. Piszczało to to tak samo w obu przypadkach, może DSy nieco mocniejsze są

A co do Wójcika to ostatnie zakupy u niego robiłem w lutym 2016 roku i wracam do niego po zakupach w brakes.pl i jeszcze dwóch podobnych sklepach. W jednym z nich tak samo mnie potraktowano jak Andrzeja- lepiej wiedzieli jak jeżdżę niż ja. A Wójcik kiedyś nie chciał sprzedawać DS3000 do osobówek- bo to nie klocek na drogi publiczne, ale mu przeszło. I dla mnie to najlepszy klocek na drogi publiczne- pyli, piszczy jak ciuchcia, ale ryj na szybie

Amortyzatory
Powrót