Klocki OMP 971C

Aha... Szkoda tylko, że jak dzwoniłem do niego kilka razy, to kończyło się to rozmowami po kilkadziesiąt minut, z opowiedzeniem które są, jakie mieszanki, jak działa każda z nich, do czego można to porównać, czego nie brać, jakie tarcze, które lepsze, które gorsze, po co lać płyn hamulcowy z wysoką temperaturą wrzenia, ile daje chłodzenie hamulców... I nie odczułem, żeby traktował mnie, jako klienta, z góry, tak samo jak kilku znajomych - wszyscy pozytywnie zaskoczeni kontaktem z nim.

Ale mam dziwne wrażenie, że na tym forum nikt poza Wójcikiem nie ma prawa się znać na tym.

Dlaczego szkoda? bardzo dobrze że Ci to powyjaśniał, ja piszę o swoim kontakcie. Akurat u Wójcika już daaaawno nic nie kupowałem, ostatnio u Lewiana akurat od kilku kompletów do różnych aut i w brakes.pl bo inni akurat galfer'ów nie mieli.

Może w inny sposób rozmawiamy po prostu ;) Wszystko kwestia podejścia, ale broń boże nie twierdzę, że masz złe, roszczeniowe czy w jakikolwiek negatywne podejście do ludzi i rozmów :)

Słuchaj, nie ma co z tego jakiejś wielkiej sprawy robić. U każdego nie mogę kupować, nie mam takiej floty. Wybieram tam gdzie jest komunikacja dobra.

Ale nie zamierzam :) kupuj gdzie chcesz. Mi ogólnie chodziło o to, że nie ma co kombinować i szukać niesprawdzonych klocków, skoro jest od groma sprawdzonych - co kto lubi, DS Performance, DS2500, DS3000, OMP R&S, pewnie jakieś Hawki HP albo HP+...

Zgadza sie tak samo uważam. Choc czasem spróbować cos innego wychodzi na dobre-jak te galfery (z zastrzeżeniem drogowego użytku)
Tylko Jacek do Alfy 33 pytal a tam domyślam się mniej dostepne. Skoro do zacisku na tyl na przykład do 156 dsow nie bylo? Czy tarcz do gtv gta wczesnej- 305mm? To czasem trzeba szukac. A chwilowo i ds3000 do 156 nie bylo.

Dzwonił p. Wójcik i... jeju, nie pamiętam już kiedy rozmowa nt. części wyglądała tak normalnie. Zwykle jak kupuję części to najpierw muszę wziąć udział w ankiecie i odpowiedzieć na milion pytań o np.: rok produkcji, wersję, moc, znaczek, VIN, itp., a tu wystarczyło powiedzieć, że do 33ki i że chodzi o ten klocek ze schowaną sprężyną(ATE) i już! Niestety, tak jak pisaliśmy, dostępność na zamówienie, czyli kilka tygodni. Ale przy okazji p. Wójcik pooglądał w katalogu inne klocki i podpowiedział, że może będzie opcja podpasowania z innego, bardziej popularnego samochodu, tylko trzeba zrobić przymiar w rzeczywistości.

PS. Faktycznie był jakiś problem z domeną, akurat tego dnia. ;)

Ale nie zamierzam :) kupuj gdzie chcesz. Mi ogólnie chodziło o to, że nie ma co kombinować i szukać niesprawdzonych klocków, skoro jest od groma sprawdzonych - co kto lubi, DS Performance, DS2500, DS3000, OMP R&S, pewnie jakieś Hawki HP albo HP+...

Siewcu, a właściwie to OMP R&S są sprawdzone? Jak się mają do DS2500 np.?

Ostatnia edycja:
Ja kiedys wywiad na ich temat robiłem bo rallyshop miał, i wychodzilo ze bardziej to ds performance, stare ds2000.
Zdawalo mi się ze Wojtek - kylo1986 na nich jezdzil?

Ja bym powiedział, że OMP jest lepsze od Performance bo tańsze- przynajmniej kiedyś tak było. Piszczało to to tak samo w obu przypadkach, może DSy nieco mocniejsze są

A co do Wójcika to ostatnie zakupy u niego robiłem w lutym 2016 roku i wracam do niego po zakupach w brakes.pl i jeszcze dwóch podobnych sklepach. W jednym z nich tak samo mnie potraktowano jak Andrzeja- lepiej wiedzieli jak jeżdżę niż ja. A Wójcik kiedyś nie chciał sprzedawać DS3000 do osobówek- bo to nie klocek na drogi publiczne, ale mu przeszło. I dla mnie to najlepszy klocek na drogi publiczne- pyli, piszczy jak ciuchcia, ale ryj na szybie

Amortyzatory
Powrót