Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zapewne brudem. Rozbierz zaciski, oczyść, nasmaruj, sprawdź stan tarcz klocków.
Miedziany, między tłoczek a klocek.
Materiał z jakiego wykonano klocki, żadne smarowanie zacisku nie pomoże. Na szybko i dorażnie pomóc może przetarcie tarcz i klocków drobnym papierem ściernym.
Jak nie może piszczeć? Materiał z jakiego wykonany jest okładzina klocka nie ma tu nic do rzeczy.
Piszczenie to nie jest kwestia ocierania się materiałów tylko wibracji/rezonansu w jaki wpada klocek. Pomóc na to może jedynie kompleksowe oczyszczenie klocka i zacisku. Słyszałem też opinie, że pomóc może delikatne "opiłowanie" krawędzi klocka. Ile w tym prawy to nie wiem.
Tak, tylko te wibracje powoduje niewłaściwa okładzina i generalnie jakość wyk. klocka.W takich przypadkach u mnie pomagała jedynie wymiana klocków.
Tu piszą o tym fachowcy: http://blog.bestdrive.pl/748-dlaczego-piszcza-hamulce
Ciekawe... Pierwsza myśl, to większa tarcza nie może pasować, ponieważ się nie zmieści. W katalogach hurtowni te tarcze nie są zamienne.Hej, czy do 159 2.0 TI można założyć tarcze na tył 292MM z tego co wyczytałem w eper mam 278MM klocki sa tu i tu takie same. Ktos cos podpowie??
Eper pokazuje nr 51767378 (TARCZA HAMULCA) i 71773400 (TARCZA HAMULCA CLASSIC LINE)
Sprawdziłem na swoim przykładzie - wg VIN pasują obie.
Skoro klocki są identyczne, nie ma co się spodziewać znaczącej poprawy w hamowaniu?
Wentylowane tarcze będą lepiej odprowadzać ciepło, ot tyle.
O tak większość hamowania odbębnia przednia oś. Moim zdaniem gra nie jest warta świeczki. Jedyny zysk to chyba tylko ten wizualny. Reszta nie do zauważenia na drodze.