• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Klocki i tarcze

330 do alfy jeden rodzaj 330mm grubość 28mm tylko w 159 masz otwory pod 5x110 a w 156gta lub crosswagon byla tarcza taka sama ale pod piastę 5x98

Wysłane z mojego P2 przy użyciu Tapatalka

330 do alfy jeden rodzaj 330mm grubość 28mm tylko w 159 masz otwory pod 5x110 a w 156gta lub crosswagon byla tarcza taka sama ale pod piastę 5x98

Zawsze człowiek się dowie czegoś nowego. Czyli w 156gta tarcza jest ta sama tylko 5x98? Tylko pytanie co cenowo lepiej wyjdzie. Ta 156gta to najmocniejsza wersja? czyli tarcze będa pewnie drogie.
W 159 te 330mm były w alfach z jakimi silnikami?

Nie masz racji kolego.
W 159 tarcza ma 28mm grubości i rozstaw 5x110.
W 156GTA/Crosswagon tarcza ma 32mm grubości i rozstaw 5x98.

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Cenowo wychodzą pewnie podobnie te tarcze. A 330mm w 159 występowała w 2.4jtdm i 3.2jts napewno.

Zawsze człowiek się dowie czegoś nowego. Czyli w 156gta tarcza jest ta sama tylko 5x98? Tylko pytanie co cenowo lepiej wyjdzie. Ta 156gta to najmocniejsza wersja? czyli tarcze będa pewnie drogie.
W 159 te 330mm były w alfach z jakimi silnikami?
Nie jest taka sama. W 156 jest grubsza i nie podejdzie pod ten zacisk.

W 159 tarcze 330mm były w 2.4JTDm, 3.2JTS, 1.75TBi i bodajże w każdym TI.

Nie jest taka sama. W 156 jest grubsza i nie podejdzie pod ten zacisk.

W 159 tarcze 330mm były w 2.4JTDm, 3.2JTS, 1.75TBi i bodajże w każdym TI.

OK, rozumiem dzięki, jakąś konkretną firme byś polecił tarcz? W rozsądnej cenie.
Ktoś mi może na priva polecić regeneracje takich zacisków?

AR 159 2.0 jtdm TI 2009

Hallo wszystkim !

Auto jak w tytule potrzebuje kupic tylnie klocki hamulcowe czy kupujac do normalnej wersji beda pasowaly do TI ( ti ma brembo zaciski).
Druga sprawa: przednie tarcze w wersji Ti maja 330 mm ???
Jak macie jakies linki z allegro z klockami i tarczami to podeslijcie.
Dzieki wielkie.
P.B

Używaj wyszukiwarki. Post przeniosłem tym razem jeszcze do właściwego tematu.
- magil

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam zamiar kupić tarcze przód i klocki pod małe Brembo. Na myśl przychodzą mi Textary. Na tyle mam założone w tamtym roki i pełne zadowolenie. Jakieś inne propozycje negujące ten wybór?

Nie ma przeciwwskazań, śmiało możesz kupować Textary.

Ja kupiłem drugi raz textary choć poprzednie mi popękały, być może się przegrzały. Pojeździmy zobaczymy ::confused: a klocki teraz standard textara poprzednio chyba EBC green.

Tarcz nie wymieniasz?
Klocki Textar są spoko. Stosowałem, polecam. Tylko zakładałem je z nowymi tarczami, również Textar.

Napisze na swoim przykładzie,textar po ośmiu miesiącach poprostu się rozklejił,w ten sposób że kartka papieru wchodziła do połowy,między klocek a blachę, co zaowocowało piskiem przy hamowaniu,dzięki któremu zresztą zorientowałem się że coś jest nie halo.
Być może to przypadek ale warto zaznaczyć,obecnie założyłem ate,droższe ale mam nadzieje że warto.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót