A skąd brałeś klocki? Bo widzę delikatny problem z dostępem...Ja teraz założyłem klocki Zimmermanna do TI czyli na czterotłoczkowe zaciski. 175 zł za komplet. Moim zdaniem bomba!
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
A skąd brałeś klocki? Bo widzę delikatny problem z dostępem...Ja teraz założyłem klocki Zimmermanna do TI czyli na czterotłoczkowe zaciski. 175 zł za komplet. Moim zdaniem bomba!
PW poszłopewnie u nas![]()
A skąd brałeś klocki? Bo widzę delikatny problem z dostępem...
Moim zdaniem oczywiście że warto bo do 2.4 JTdm oryginały spisują się więcej niż rewelacyjnie.
W temacie "Alfa Gulia" jest mowa o prestiżu i markach premium. Mój kolega rok temu kupił nówkę Audi A5 2.0 TFSI - cena katalogowa 290 tys. To,że silnik bierze olej to norma w tej marce premium ale to co dziś zobaczyłem sprawiło, że wyskoczyłem z butów.To jest zacisk hamulcowy w aucie po przebiegu 20 tys km.
Poziom rdzy jest porównywalny z tym na bębnach w moim znaczne mniej prestiżowym fiacie 126p. Dodam,że wszystkie zaciski wyglądają tak samo.
Po ostatnich wiadomościach o przekrętach z zaniżaniem emisji spalin dokładających się do całego wora przegięć jakie można znaleźć w autach tego koncernu dalej nie mogę wyjść z podziwu,że ta marka tak dobrze się sprzedaje.
Znalazlby sie ktos na tyle uprzejmy i sprawdzil z vin-em czy te czesci beda pasowac do mojego samochodu?
Ja tam widzę zwykły zacisk ATE. Ani małe ani duże Brembo.Witam,
Mam takie pytanie, czy mozna wizualnie stwierdzić czy tzn. małe czy duze brembo siedza w tej alfie z przodu ?
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9-jts-160-ps-sport-wagon-bogata-opcja-ID6ydy7X.html
auto produkcja z 2007 roku, wersja wyposazeniowa wysoka czyli high wg epera, felgi 17 cali. Czy bedzie szansa załozyc tam stalowe 16 na zime ?
btw te czerwone zaciski mogly byc fabryczne czy tez ktos sobie pozniej domalowal ?
errata
doczytalem, duze sa 330 a tu bedzie 305 wiec male
https://www.motointegrator.pl/produkty/247177-tarcza-hamulcowa-brembo-09936320
pytanie co do zaciskow podtrzymuje [emoji14]
Ja tam widzę zwykły zacisk ATE. Ani małe ani duże Brembo.
Ale oglądam na telefonie, więc....
Ale raczej na 99,9% zwykły zacisk.
Małe brembo wychodziło w polifcie. Duże Brembo to tak jak napisałeś 330 tarcza, a zaciski pomalowane. Nie słyszałem, widziałem 159 z fabryczny lakierem na zwykłych zaciskach.
Pozdrawiam