• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Klocki hamulcowe

jaro23

Nowy
Auto
alfa romeo 159 1.9jtdm 2010 giulia 2022 2.0tb sptint
Witam
Które z tych klocków hamulcowych polecacie? Giulia 200km, 2022
Chyba że macie inne sprawdzone propozycję.
O ile sam jestem w stanie wymienić, ale słyszałem że trzeba mięć profesjonalny program do diagnostyki po wymianie.
Dzięki.

Załączniki

• Screenshot_2026-06-01-17-36-39-806_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-06-01-17-36-39-806_com.android.chrome-edit.jpg
    163.1 KB · Wyświetleń: 21
Chyba wszystko na ten temat, na tym forum już powiedziano... Musisz przeszukać zasoby.

Trochę z innej beczki. Wczoraj wyświetlił się komunikat "skontroluj stan klocków hamulcowych" chodzi o tył. Czy ktoś z forumowiczów jeździł z tym komunikatem i ile km zrobił? Czeka mnie trasa ok 1300km i oczywiście nie ma szans na wymianę przed wyjazdem. Wiem, że trochę klocka jeszcze jest, tylko ile? Jeżdżę dość rozsądnie :) obecnie 89 k na oryginałach.

Trochę z innej beczki. Wczoraj wyświetlił się komunikat "skontroluj stan klocków hamulcowych" chodzi o tył. Czy ktoś z forumowiczów jeździł z tym komunikatem i ile km zrobił? Czeka mnie trasa ok 1300km i oczywiście nie ma szans na wymianę przed wyjazdem. Wiem, że trochę klocka jeszcze jest, tylko ile? Jeżdżę dość rozsądnie :) obecnie 89 k na oryginałach.
Ja sporo jeździłem ale regularnie kontrolowałem grubość klocka. Sprawdz przede wszystkim wewnętrzne klocki i sam oceń, jak jest troche materiału to nie panikuj tylko w drogę ;)

Ja sporo jeździłem ale regularnie kontrolowałem grubość klocka. Sprawdz przede wszystkim wewnętrzne klocki i sam oceń, jak jest troche materiału to nie panikuj tylko w drogę ;)
Spodziewałem się, że ta chwila nadejdzie, ale jak zawsze pojawia się w najmniej oczekiwanym momencie :) Jak to mówią "Nikt nie spodziewa się hiszpańskiej Inkwizycji"

Amortyzatory
Powrót