Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Masa zgniła. Już jest ok- klima nabita i rurka naprawiona. Zimno!
żeby samodzielnie decydować kiedy ma załączać się klima a kiedy nie (i żeby napis "AUTO" nie pojawiał się na wyświetlaczu) trzeba:
1. Ustawić dowolną temperaturę, nacisnąć śnieżynkę (pojawi się napis "AUTO").
2. Nacisnąć jeszcze raz śnieżynkę (zaczną pulsować nastawione temperatury) i po chwili napis "AUTO" zniknie.
Klima zostanie całkowicie wyłączona.
Sprawdzałem to u siebie - wersja przed liftem - (dwustrefowa klima oraz czujnik zaparowania szyb) i działa.
Pzdr,
Alfaholik od 2 tyg![]()
Albo juz za dużo wypiłem albo nie kumam co autor ma na myśli....
Oczywiście opis jak najbardziej poprawny ale chyba wszyscy wiedza jak wyłączyć klime, poza tym niewiem czy wiesz ale cyferki migają gdy temperatura na zewnatrz jest wyższa od tej ustawionej dla wnętrza.
Witajcie
Mam malutki problem z klima. Bylem dzisiaj w serwisie zeby sprawdzic klime bo wydawalo mi sie ze za slabo chlodzi. Pojechalem mila jak zwykle obsluga sprawdzili w samochodzie bylo 310 gr wiec dobili do 550 dodatkowo cos mowili o oleju ze uzupelnia. Nie zwrocilem uwagi na to co i ile bylo bo uznalem ze robia to fachowcy. Podczas powrotu do domu klima zaczela sie dziwnie zachowywac, tak jakby zalaczala sie i wylaczala sprezarka, niestety chlodnego powietrza rowniez brak . W domu doczytalem ze uzupelnili czynnik i wlali 120 ml oleju (chyba tyle powinno byc w calym ukladzie a nie do uzupelnienia).
Jaka rada czy za duzo czynnika czy oleju powoduje zalaczanie i wylaczanie sprezarki.
No chyba nie do końca wszyscy wiedzą jak wyłączać klimę ponieważ na 4tej stronie Alces1 o to pyta i nikt mu nie potrafił tego prosto wyjaśnić. W opisywanym przeze mnie przypadku pulsujące nastawy temperatury dotyczyły ustawień klimy a nie rozprawy kiedy i z jakiego powodu "cyferki migają".
ps
Przeczytaj cały wątek ze zrozumieniem i nie czepiaj się!
Czynnika powinno byc 460g !!! W innym temacie byl dokladnie taki sam przypadek, czyli klima swirowala bo bylo za duzo czynnika chlodzacego (tez bylo nabite 550g).
Pozdrawiam![]()