• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Klekotanie i nierówna praca.

No i silnik kupiony za 3900. Po zdjęciu góry okazało się, że głowica jest w trzech miejscach pęknięta. Jest w firmie która ma sprawdzić szczelność i zrobić planowanie. Teraz kwestia czy spawać te pęknięcia?

Moze poszukaj ze 156

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

No że tanio nie będzie to ja wiedziałem xD Najgorsze te gadanie znajomych co należą do vagoszołomów: "a widzisz mówiliśmy że alfa na lawetę, mogłeś golfa kupić albo passata..."

Niech sobie przypomną słynny i zajebisty silnik 2.0 tdi.

Po drugie po co im forum skóra wiesvagen to tak zajefajna marka

No szwagier uważa, że prawdziwa motoryzacja kończy się na VW w dieslu xD Jak mama szukała auta to polecał żeby kupiła Golfa 4 w TDI, a ona, że się jej nie podoba. No i moja 159 jej się podoba i generalnie na AR zaczęła patrzeć no i wymyśliła sobie, że chce 147. No i jak kupiła to nawet obejrzeć nie wyszedł xD
A przyjaciel mój zaczął cisnąć polewę, że AR kupiłem w dieslu to jak mu powiedziałem, że te jego CDTI w Astrze J to tak naprawdę Fiatowskie JTD to od razu mu faja zgasła xD

Ostatnia edycja:
U mnie w pracy mieli beke ze kupilem AR z tym że przez rok mi nic, a im w vagach niebieski dym, brak ładowania, check na autostradzie itd śmieszą mnie ludzie co patrzą AR i od razu mówią że laweta a jak zapytasz dlaczego, to jest tylko yyy bo sie psuje

I najczęściej mowia tak ci co nigdy nie mieli a jak mieli to mieli w dupie regularne wymiany itp. A potem ze zlom.

U mnie w pracy mieli beke ze kupilem AR z tym że przez rok mi nic, a im w vagach niebieski dym, brak ładowania, check na autostradzie itd śmieszą mnie ludzie co patrzą AR i od razu mówią że laweta a jak zapytasz dlaczego, to jest tylko yyy bo sie psuje
No szwagier kupił B6 to non stop, a to cieknie olej, a to zżarł nagle dwa litry oleju a jak mu mówię, żeby naprawił raz, a dobrze to jak ma coś zrobić to kupuje najtańsze uszczelki etc. gdzie gra jest o 30 złotych oszczędności po czym kupuje drugi raz i te lepsze bo te tańsze to ze zmielonej dętki robione xD

W zlym temacie te polewki z vaga... Zrob silnik I niech ci sluzy ale glowice w 2.4 to z gownolitu i nie ma co dyskutowac.

Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk

Więc sprawa ma się ku końcowi. Nie będę się rozpisywać nad tym dlaczego to tyle trwało. Po diagnozie kupiłem kompletny słupek, który po rozebraniu okazał się w "ciekawym" stanie. Po dotarciu do mechanika cały silnik był w piasku, a w misce olejowej były wałeczki łożyskowe. Zapadła decyzja o kompletnym remoncie. Wymienione zostało wszystko: panewki, pierścienie, uszczelniacze wszelkie i uszczelki, popychacze, dźwignie zaworowe, zaślepiony został EGR, zregenerowany został także trawers. Dzisiaj wyszło jeszcze, że chłodnica oleju oraz zakucie na jednym z węży przecieka więc po świętach przyjdzie nowa chłodniczka i zakuty zostanie na nowo wąż.

Amortyzatory
Powrót