• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Klakson się włącza

toaspzoo

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 2.4
Klakson się losowo włącza

Cześć,

mam problem z moją alfą. Ostatnio mechanicy wymienali alternator i ściągali do tego cały przód. Od tego czasu zdarza się, że od czasu do czasu alfą zaczyna trąbić i nie da się tego wyłączyć, trwa to około 10 sekund zanim się wyłączy.
Poza tym zawsze reaguje na wciśnięcie, nie zdażyło mi się, żeby nie zadziałał (czyli tu ok).
Zdarzyło się jak jechałem prosto, skręcałem w lewo lub w prawo (myślałem, że to może coś w kierownicy).

Macie jakieś pomysły - może jakieś zwarcie gdzieś jest? Są jakieś newralgiczne miejsca, na które powinienem zwrócić uwagę?

Ja pierwsze słyszę o takiej usterce w Alfie więc warto ściągnąć poduszkę z kierownicy o dostać się do styków aby je wyczyścić. Ja miałem podobny temat z resetującym się samoczynnie przebiegiem kilometrów dziennych i to w różnych sytuacjach. Pomogło rozebranie całego wyłącznika i porządne jego przeczyszczenie .

Dzięki, sprawdzę to miejsce. Póki co musiałem wyjąć bezpiecznik F10 bo budziłem całe osiedle wyjeżdżając w nocy autem...

Amortyzatory
Powrót