Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Cena dobraprzepraszam jesli wprowadzilem jakos w blad.Ustawialem w warsztacie zaprzyjaznionym z Tomkiem_KRK wiec mysle, ze robia to OK.Cena bardzo dobra i ustawiona zbierznosc na obu osiach(chyba 40 zl czy 50 zl).Nie tnie mi opon wiec jest BDB.Ja jestem zadowolony.Ustawialem juz tam z 3 razy.
Nie wiem jakie dokładnie ale blacharze podobno mają swoje sposoby. Byłem nawet umówimy do takiego poleconego na przestawienie konta ale wypadł mi wyjazd służbowy a potem stwierdziłem, że nie będę kombinował tylko będę obserwował oponę na tym kole. Wszystko gra więc nic z tym na razie nie robię. Ale widać, że wina tego pochylenia może być w tulei dolnego wahacza.To dobrze. Ale to jest fakt - kąta pochylenia koła na przedniej osi nie da się ot tak sobie ustawić.
Pewnie też bym śmigał do Tomka jakbym miał trochę bliżejno mi komputerowo ustawiali.Nie wiem jaka teraz jest cena ale w 2011 jak kupilem Ale i tam robilem to brali chyba tyle samo co w 2013 wiec oplaca mi sie jechac do Tomka bo zrobi mi solidnie w diobrych cenach i jeszcze geometria po pieniadzach,a i przy okazji smigne sobie te 120 km(dla mnie to tylko przyjemnosc) czyli same pozytywy![]()
U mnie jest -1.42 jak pisałem wcześniej i nic się nie dzieje. Kontroluj stan bieżnika i nie wbijaj się w niepotrzebne koszta.Witam,
jestem po regeneracji przednich wahaczy (góra+dół), wymieniłem również poduszki przednich amortyzatorów. Dziś byłem na komputerowej geometrii i Pan mechanik powiedział (albo była bita albo krzywa zwrotnica) a ja jej przecież nie biję![]()
Pochylenie koła lewego -00*18' koła prawego -01*07'
Autko bezwypadkowe to wiem na 100%. Mam sie przejmować tym prawym pochyleniem? a może ono jest jednak w normie? bo jak tu czytam to są i większe. Czy szukać nowej zwrotnicy
Proszę doradźcie
Popieram. Przekonałem się na własnej skórze, że sprzęt pomiarowy oraz diagnosta ma duże znaczenie. Dlatego jeśli chce się mieć pewność z pomiaru najlepiej udać się jeszcze na inną stację...Kontroluj stan bieżnika i nie wbijaj się w niepotrzebne koszta.
Magil, wymienialem tylko wszystkie sprezyny.Nie chce wymieniac na chybil trafil skoro jest dobre, wole co rok 2 opony kupicNa forum Alfaowner pisza jak sobie z tym poradzic. 1. kosztowna modyfikacja Powerflex, 2. Odpowiednie/troche inne niz standardowe ustawienia zbieznosci - wiec przetestuje to drugie.
Jesli ktos sobie poradzil ze zbyt duzym zdzieraniem przednich wewnetrznych opon stosujac powyzsze 2 metody to prosze o opinie, dzieki.
Patrzę na Twoje felgi (jeśli ta czerwona to Twoja) i widzę chyba 19 cali z niższym ET. Wydaje mi się, że czym niższe ET tym oś zwrotnicy bardziej pokrywa się z osią koła i tym samym powierzchnia styku opony z asfaltem przesuwa się bardziej do wewnątrz powodując nierównomierny nacisk.