Kapitalka silnika 3.0 V6 24v- ALFA ROMEO 164 Q4

• Autor wątku Autor wątku QBA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
byłem wczoraj w serwisie i pytałem o te natryski, (tak to są dysze) kosztuje to 11-12z szt.
potrzebuję pierścieni, w serwisie brak, nawet na zamówienie!!!
a z ciekawości pytałem o wał.. KOSZTUJE 7500 zł ;]

pirścienie robi AE (federal mogul) wg mojej wiedzy produkcja zakończona 3 lata temu, trzeba szukać resztek. dla ułatwienia numerek R67340STD (to nazwa kompletu) poszczególne pierścionki mają symbole CR1-138800 CR2-138800 i CR3 - 138800. to po szukaniu wg modelu. podobno pasuje goetze 08-138800-00 ale jajek sobie uciąć nie dam takie goetze byloby dostepne na zamówienie w cenie 55 zł za kplt na 1 tłok, lub jak uda się to po 40 za tłok, ale nie obiecuję.

Ostatnia edycja:
byłem wczoraj w serwisie i pytałem o te natryski, (tak to są dysze) kosztuje to 11-12z szt.
potrzebuję pierścieni, w serwisie brak, nawet na zamówienie!!!
a z ciekawości pytałem o wał.. KOSZTUJE 7500 zł ;]

a jak bedziesz kupował weźmiesz drugi komplet dla mnie ? Odbiorę i piwo dobre postawię :-)

No ja będę potrzebował kompleciku ;]
nie było żadnego remontu w mojej. Jest syf, jeden wielki syf w tym silniku!
zastanawiam się już czy warto... :( zarabiam tylko na nią :P

Natryski są w opakowaniach po 10 szt. :P to wam 8 zostanie :D
Chyba że dogadaliscie się ze sprzedawcą i opyli wam na sztuki.

No ja będę potrzebował kompleciku ;]
nie było żadnego remontu w mojej. Jest syf, jeden wielki syf w tym silniku!
zastanawiam się już czy warto... :( zarabiam tylko na nią :P
byl remont na 100 proc widzialem jak poprzedni wlasciel ja kupil od goscia z Krasnegostawu ... silnik byl czysciutki na zewn i bylo widac ze nowe ma uszczelki i roznegorodzaju oringi.... poprzedni wlasciel przez pierwsze 2 lata nie zmienial oleju rok temu zmienil a przed sprzedarzy nalal 2 motodoctory .... a tak wogule to jezdzil miesiac bez filtra powietrza ...sam to widzialem ( zdialem swoja koszulke i naciagnalem przez obudowe bo nie moglem na to patrzec jak zasysal do silnika syf z ulicy)

To Cwel! pierścieni nie ma tak na prawdę w ogóle! Panewki wytarte jak... jeden wielki syf. nie było obudowy pod silnikiem (przy zamachowym chyba) i cały syf z ulicy leciał.... na szczęście buda jest zdrowa.
Remont? raczej rzeźba. patrząc jak wygląda silnik, to poprzedni właściciel zrobił szybką niechlujną naprawę panewek....

Ostatnia edycja:
wiem tyle .. poprzedni wlascicel wsadzil kupe kasy w qV ale przy okazji jada bez filtra to juz przesada ... szkoda mi ciebie kolego ...

a to twoja QV

Ostatnia edycja:
to raczej nie moja, coś słabo się zbiera...

---------- Post added at 00:03 ---------- Previous post was at 00:02 ----------

to raczej nie moja, coś słabo się zbiera... 

---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:03 ----------

coś słabo się zbiera.. to `raczej nie moja

Na filmie widać dokładnie że przy 5700 obr/min ciśnienie wynosi poniżej 3 bar(powinien mieć 3,9-5,8bar) to oznacza jedno silnik nadaje się do kapitalki i to od dawna.Jazda z takim ciśnieniem to dobijanie trupa.

Ostatnia edycja:
a poza silnikiem jaki jest ogólny stan bryczki, blachy, lakier, wnetrze, zawiecha, skrzynia itd ? zadbana jest ?

Amortyzatory
Powrót