239
239 tys. km
1. Na początek zacznę od rzeczy nad która pracowałem już prawie rok, ze wcześniejszy postów można wywnioskować, że chodzi od podgrzewanie fotela. Moim zdaniem wyszedłem przegrany z tej walki ponieważ po podliczeniu kosztów naprawy maty i regeneracji fotela okzało się, że kosztowało mnie to tyle co komplet foteli na przód auta :] Ale są plusy tej inwestycji. Nowa mata do grzania to prawdziwy ogień! na 5 poziomie nie da się usiedzieć, oryginalna mata pasażera wypada blado przy tej nowej. (myślałem, że tylko moja tak słabo grzeje ale okazuje się, że oryginalne maty nie dają aż tyle ciepła, sprawdzałem to też na innej 159) No i uratowałem dzięki temu stare siedzenie
Wiem, że nie wygląda to idealnie ale na ten regulator prawi się nie zwraca uwagi.
Tapicer też odwalił, może nie kawał dobrej roboty ale wyszło mu to całkiem przyzwoicie, na bocznej krawędzi oparcia usunął wypalone dzióry o których tylko Kamil teraz pewnie pamięta i odświeżył lewą stronę fotela. Jedyny minus jego pracy był taki, że mógł bardziej naciągnąć skóre na tej lewej stronie. Ale ogólnie jest ok.
2. Teraz trochę druciarstwa, zamontowałem na stałe gniazdo USB 2.1 A x2 + Woltomierz, dzięki temu wiem kiedy akumulator trzeba podładować i nie muszę stosować adapterów. przy okazji montowania nowej maty grzewczej elektryk sprawdził mi stan akumulatora i o dzwio jest 66% wydajności.
3. Wymiana Plastika od słupka B, co tu dużo mówić ? jak widać stary nie był już wnajlepszym stanie
4. Co weekendowe myju myju
5. Kupiłem nowe dywaniki ale są kiepskiej jakości nie ma co się tutaj za dużo chwalić, pewnie rok i przód do wymiany.
6. Teraz czas na problemy, najprawdopodobniej moduł blokady kierownicy jest do wymiany, błąd w komputerze jest nie do usunięcia i kierownica faktycznie się nie blokuje.
7. Pożycz auto bratu mówili... Przy następnym malowaniu mam jedną część gratis do malowania od braciszka
8. Coś zgrzyta z lewej strony przy ruszaniu od 0km/h, sam starałem się wymacać problem ale na nic nie wpadłem, muszę z tym jechać do mechanika
https://youtu kropka be/7uEKWz1_rYM
9. I na koniec tego posta coś chyba najciekawszego, mianowicie jest to wizyta w hamown. Silnik wyrzucił aż 155koni, ale nie może być wszystko idealnie ponieważ coś jest nie tak z turbiną, przy 2500 obr/min traci moc na chwilę. Od jakiegoś czasu zacząłem odczuwać lekkie zamulenie w tym zakresie obrotowym wyniki z hamowni potwierdziły moje obawy. VIDEO Z Hamowania
https://youtu kropka be/6w2rs_gDSpA
Ah ostatnio zrobiliśmy sobie wycieczkę do Pragi, 1000km czystej przyjemności z jazdy

Staram się doprowadzić Alfę do jak najlepszego stanu ale z racji tego, że jest to auto do użytku codziennego chyba nigdy mi się nie uda

Mój przyszły Spider będzie miał większe szanse na to