Kabl zasilający do wzmacniacza

• Autor wątku Autor wątku FlaY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

FlaY

Nowy
Witam, jakiś czas temu zmieniłem wzmacniacz na carpowera 1502 wiadomo wzmacniacz juz jakiegos kopa ma. Jednak wcześniej miałem bardzo słaby wzmacniacz i kabel bez przyszłosci 10mm. Do tego CP powinien być 20 lepiej 25 mm. Cena takich kabli na allegro jest różna jak czysta miedz to kosztuje sporo z dodatkiem alu mniej. Moje pytanie jak ma sie spraawa z kablami spawalniczymi do CA taki kabel 35mm spawalniczy kosztuje 15 zł za metr i jest to czysta miedź. Podobno sie nadaja te kable ? co o ty myślicie ?

Wędruj do hurtowni elektrycznej i kupuj kabel typu LgY, jest to linka wielodrutowa, z cienkich żył, miękka. Nie daj sobie wcisnąć tylko tańszego LY ten jest sztywny.

Wszelkie super mega audio zasilające kable do car audio z lepszej miedzi nie są robione niż kable energetyczne produkcji Telefoniki czy NKT.

Przewody spawalnicze nadają się jak najbardziej. Szukaj miękkich, jak weźmiesz do ręki to sam poczujesz różnicę. Pozdrawiam

Można jeszcze zapytać się o przewody LGs, budowa żyły roboczej jak LgY ale izolacja nie polwinit a guma sylikonowa.

Amortyzatory
Powrót