[Giulietta] Julka 1.4 TB MA

Felgi fajnie weszły, już nie zdążyłem ich kupić.

W związku z koroną wirusem jestem bezrobotny więc nadrabiam 'braki'.
Naprawione tylne przeciekające drzwi - co ciekawe poprzedni właściciel wyciszył całe drzwi od wewnątrz i osłony,
Wymieniona stopka anteny - znów mam radio, nie tylko Spotify i YouTube. Ale zabawy z tym... Gięcie kluczy itd. drugi raz bym to komuś zlecił [emoji1]
Auto umyte odkurzone, gotowe na koniec epidemii [emoji106]
Fajnie jak by się udało ogarnąć jeszcze temat tylnej wycieraczki, bo nikt nie potwierdza że pomaga przelutowanie tego elementu w Body Computer, a już by było wszystko elegancko.
Niedawno wymienione zostały wszystkie poduszki silnika. Zaraz znowu wskoczą letnie koła to zimowe felgi pójdą na regenerację [emoji3508]

Jak naprawiłem ciekawe drzwi z tylu? Gdzie cieklo?

O ile dobrze rozumiem pytasz jak to zrobilem?
Woda podczas deszczu wpadała na dywanik tylnego pasażera. Okazało się że uszczelka w boczku była nieszczelna/sparciała i zamiast do odpływu w drzwich woda szła po wewnętrznej części drzwi. Wszystko wyczyściłem wymieniłem uszczelkę i na razie polewając dużo woda nic tam się nie dzieje więc zakładam że problem rozwiązany.

Tak, o to pytałem. Ile ta uszczelka? I czy trzeba zdejmowac boczek?

Cały boczek do zdjęcia (roznitowania), uszczelka w teorii nie jest elementem wymiennym, wg ASO dostępna z całym boczkiem. Możesz dokupić dobrej jakości uszczelkę typu D z klejem i powinno to zdać egzamin [emoji6]

Woda podczas deszczu wpadała na dywanik tylnego pasażera. Okazało się że uszczelka w boczku była nieszczelna/sparciała i zamiast do odpływu w drzwich woda szła po wewnętrznej części drzwi.

Mnie chyba dopadło to samo. Mógłbyś chociaż tak poglądowo pokazać, która to uszczelka?

Jak skończę woskowac felgi to poszukam zdjęcia tego elementu albo spróbuję go opisać żebyście znaleźli, mi też ktoś opowiadał z forum/FB która to uszczelka.
143.jpg
[MENTION=65174]Doblo[/MENTION]
Tak wyglądają drzwi po zdjęciu tapicerki. W tym elemencie z czerwoną strzałka (jak go odnitujesz) na brzegach od wewnątrz jest uszczelka - to ją trzeba wymienić. Uważaj tylko na silnik od szyb - zdemontuj go (przyklej szybę na wszelki wypadek) albo delikatnie odchylaj, może tak Ci się uda to zrobić [emoji6]
Ja od razu wyczyściłem odpływy z drzwi jak już wszystko zdemontowaliśmy.
Miłej zabawy [emoji123]Pokaż załącznik 267145

Ostatnia edycja:
Super, w razie wątpliwością śmiało pisz PW jak będę w stanie to pomogę. Ostatnio nie miałem radia przez stara stopkę anteny...teraz w Warszawie łapie mi radio Żyrardów!

Amortyzatory
Powrót