• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

JTD, nowy program diagnostyczny tylko do obsługi JTD.

Witajcie, mam problem - nie mogę połączyć się z programem za pomocą kabla. Win 10 nie wykrywa mi w ogóle portów - zainstalowałem najnowszy sterownik, ale jak chce zaktulizować Viaken FiatScan USB Interface driver to ciągle system nie może znaleźć sterownika.

Witam przymierzam sie do kupna interfejsu i chcialbym żeby ktoś polecił mi sprawdzony i działający z moja AR 156 sw 2001r 1.9 itd 110km

Ostatnia edycja:
doczytałem, że można zmostkować 1,7,8,9,12,13 a co z 3 pinem czy musi być na przełączniku ?

Ostatnia edycja:
Nie, nie musi. Po prostu w takim przypadku ryzyko wywalenia poduszek przy zwarciu w interfejsie bierzesz na klatę. Ot cała filozofia ;)

Witam.
Poszukuję informacji jak można sparować kabel od Viakena VAG KKL aby zagadał z Alfą.
Ar 156, 99r, 1.9 jtd.
O ile jest taka możliwość.
Kabel jaki mam to ten czarny.

Jeśli nie to jaki ew tani interface by z nią współgrał?
Chodzi mi o odczyt błędów oraz sprawdzenie parametrów typu ciśnienie rail etc

Ostatnia edycja:
Witam.
Poszukuję informacji jak można sparować kabel od Viakena VAG KKL aby zagadał z Alfą.
Ar 156, 99r, 1.9 jtd.
O ile jest taka możliwość.
Kabel jaki mam to ten czarny.

Jeśli nie to jaki ew tani interface by z nią współgrał?
Chodzi mi o odczyt błędów oraz sprawdzenie parametrów typu ciśnienie rail etc
Viaken jest bardzo dobry i przystępny cenowo.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Ogólnie to posiadam właśnie kabel Viakena z opisem VAG KKL, kabel koloru czarnego, do passata się łączy z programem VagCom.

Lecz jednak po podłączeniu go pod alfe i użyciem MESa nie łączy się z nim.
Jest mozliwowc zeby to zagrało razem? Inny program czy pozamienianie czegos?

- - - Updated - - -

Ogólnie to posiadam właśnie kabel Viakena z opisem VAG KKL, kabel koloru czarnego, do passata się łączy z programem VagCom.

Lecz jednak po podłączeniu go pod alfe i użyciem MESa nie łączy się z nim.
Jest mozliwowc zeby to zagrało razem? Inny program czy pozamienianie czegos?

Do Alfy potrzebujesz kabel z przełącznikiem. Viaken ma takie w ofercie, niebieskie VAG KKL z przełącznikiem.

Alfa 156 1.9 115KM 2004 na Fiat ecu scan działało wszystko, długo nie zaglądałem i postanowiłem przejść na Multiecuscan, pełna wersja, czyta wszystko oprócz korekt wtryskiwaczy, gdzie szukać problemu ?

Też nie czyta, interfejsy sprawdzone i są OK. Chyba czas na szukanie problemu w wiązce.

Ja kupiłem najtańszy kabel ze strony vaiken i od 4 lat działa bez problemu i łączy się z wszystkimi VW, Alfa i fiat

Amortyzatory
Powrót