• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jest ktoś ze Szczecinka?

• Autor wątku Autor wątku Namekuzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Dzięki za pomoc ;d tyle naczytałem się na forach że już mam mętlik w głowie i nie wiem co mam kupić ;d

Witam,
czy ktoś może polecić dobrego mechnika , czyli w sensie dobrego, który nie zrobi wielkich oczu jak poproszę o wymianę rozrządu i sprężynki do wariatora w 1.8 TS :-) pozdrawiam

Mi polecano mechanika koło kauflandu, przymierzałem się żeby wymieć termostat i zawias ale nie mogłem zostawić auta na dłużej bo wyjeżdżałem, także nic więcej Ci nie powiem , może w Trzesiece spróbuj ;)

dzięki , ja tylko nie rozumiem , dlaczego mechanicy boją się podchodzić do tematu wymiany rozrządu w Alfie ? czy to aż tak skomplikowane dla nich ? Czy niesie to ze sobą jakieś ogromne ryzyko uszkodzenia silnika ? :-)

Zobacz, tu jest wątek o warsztatach w Zachodniopomorskim: http://www.forum.alfaholicy.org/zac...kie/6475-zachodniopomorskie_warsztaty-17.html , i podawałem gdzie w Szczecinku podjechać do mechanika, który jest sprawdzony w naprawach Alfa Romeo czy Fiat.

Witam,
byłem w warsztatach , które podawałeś, Pan z warsztatu na Armii Krajowej nie chciał się podjąć wymiany zestawu naprawczego.
Znalazłem innego mechanika, wymienił mi cały rozrząd z zestawem naprawczym z Allegro. Auto chodzi zdecydowanie ciszej no i nie ma odglosu dizla, jednak to byl wariator a konkretnie sprężyna
pozdrawiam

- - - Updated - - -

zapomniałem dodać, jakby ktoś chciał to mogę podać namiary, bo Pan, który mi wymieniał rozrząd i sprężynkę wariatora nie ma oficjalnie warsztatu samochodowego :-)

dlaczego nie chciał się podjać wymiany?;> mówisz o mechaniku koło samego ronda jak na kaufland? po prawej stronie ?

Wybieracie się? Macie bardzo blisko :)

4.jpg

dlaczego nie chciał się podjać wymiany?;> mówisz o mechaniku koło samego ronda jak na kaufland? po prawej stronie ?
mechanik koło groty solnej czy coś takiego, powiedział , że nigdy nie wymieniał tej sprężynki więc nie wie jak to zrobić
sam rozrząd pytał czy to jest ten z dodatkowym paskiem, odpowiedziałem że to jest 1.8 bez paska balansowego, 2.0 miał dodatkowy pasek.
No to stwierdził , że wymieniał kiedyś w swoim Fiacie, więc z rozrządem nie ma problemu, ale ze sprezynka nie wie. Dlatego u niego nie zostawiłem :-)

Tym razem i ja będę jeśli Alfina znów mi psikusa nie zrobi:)

Pogoda ma się spierdzielić podobno na jutro , także do ostatnich chwil nie mam pewności czy jade...ja w miejscowości Lotyń skręcam na Wilcze, także jak co można się na miejscu zobaczyć , ktoś preferuje ustawke tam ? 2 dyszki z pomiarem to nie dużo a może bym się załapał z jakąś Alfą na kreske :)
oczywiście zależy od pogody wszystko...

Pogoda ma się spierdzielić podobno na jutro , także do ostatnich chwil nie mam pewności czy jade...ja w miejscowości Lotyń skręcam na Wilcze, także jak co można się na miejscu zobaczyć , ktoś preferuje ustawke tam ? 2 dyszki z pomiarem to nie dużo a może bym się załapał z jakąś Alfą na kreske :)
oczywiście zależy od pogody wszystko...

No pogoda próbuje płatać figle :mad:
Ja mam bliżej więc i tak pojadę ;) Można spotkać się gdzieś jeszcze przed wjazdem na lotnisko, tak żeby wjechać w grupie i razem się gdzieś ustawić :)
A ze Szczecinka nikt się nie wybiera?...

Amortyzatory
Powrót