• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jest ktoś ze Szczecinka?

• Autor wątku Autor wątku Namekuzi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeśli chodzi o części to ja mogę polecić jeszcze sklep " TANIX " na 28 Lutego ceny naprawdę bardzo fajne nie wiem czy nie lepsze niż w auto-bel:P ja tam pobieram części i sobie chwalę wiec mogę polecić

Witam! Nie było mnie kilka dni i proszę ile mam odpowiedzi na moje zapytanie ;) Będę musiał bliżej przyjrzeć sie tej marce, o trw słyszałem ale o vema nie ;) A co z hamulcami?;> na przednia oś ?

Hamulce jak hamulce , ja tam za TRW nie przepadam wszysycy sobie chwalą tą marke , a ja jednak pozostane przy tym , że jest troche przereklamowana i w stosunku do wszystkich zamienników najdroższa... W ostatnim samochodzie mialem zestaw brembo i tragedii nie było , chociaz ludzie mowia ze brembo się zje ... Może hamulce Boscha i tarcze nie będą takim złym zestawem a cenowo na pewno w miare rozsądku . Chociaż na pewno znajdą się lepsze rozwiązania ...

Dzięki wielkie koledzy ! Ułatwiliście mi trochę sprawe ;) mam nadzieje ze bedzie mi latwiej na cos się zdecydowac ;)

WItam wszystkich! Czy orientujecie sie kto w Szczecinku podłaczy mi moja 156 pod komputer?;>

Ostatnia edycja:
Dobry elektromechanik jest w Trzesiece 30 pln bierze za to , i jeszcze bochenek na świątkach tez może to zrobić

Ostatnia edycja:
Ja na samym pocżatku jak miałem problem, byłem u ziomka na zachodzie: http://www.goldentech.eu/products.php?group=0&product=0 . Zdiagnozował, zrobiłem co trzeba i problem znikł. Zapłaciłem chyba 30 albo albo ciut więcej.
jeżeli to jest ten elektryk , o któłym myśle, to ja mu podziękuje , nie wiedział jak w a4 mojego taty kostke do haka podłaczyć... a inny zrobił to w 5 min

- - - Updated - - -

W Połczynie troche za daleko malin2k5;d tak pytam bo chciałem zobaczyc czy moja bella nie ma żadnych błędów ;)

- - - Updated - - -

Namekuzi dzięki za jakieś namiary gdzie szukać ;)

U mnie sprawdziłbyś sobie wszystko po kolei ;) ECU/ABS/VDC, itp. ;) Myślę że za pełną diagnostykę troszkę policzą - no ale nie znam cen w Sz-nku więc nie będę się wypowiadał. Masz miejscowych ;)

- - - Updated - - -

U mnie za free - jedynie koszt ON i Twój wolny czas :)

jeżeli to jest ten elektryk , o któłym myśle, to ja mu podziękuje , nie wiedział jak w a4 mojego taty kostke do haka podłaczyć... a inny zrobił to w 5 min
To taki chłopak koło 30 w domku jednorodzinnym na Malborskiej.
A Ty szukasz elektryka czy diagnosty? Ja byłem u niego jako u diagnosty a nie u elektryka, to dwie rożne kwestie :/

To taki chłopak koło 30 w domku jednorodzinnym na Malborskiej. A Ty szukasz elektryka czy diagnosty? Ja byłem u niego jako u diagnosty a nie u elektryka, to dwie rożne kwestie :/
Mi się wydaje że w tym wypadku diagnosty :)

Witam, jutro wybieram się na mecz do Bydgoszczy Polska - Argentyna w siatkówkę i posiadam 1 wolny bilet. Może jest ktoś fanem siatkówki i chciałby obejrzeć mecz na żywo? Jestem ze Szczecinka więc z okolic może być wspólna podróż, albo odsprzedaż biletu na miejscu.

Tak, taki właśnie chłopak ok 30 lat ;) nie zrobił na mnie dobrego wrażenia jak już wcześniej pisałem ;) Malin2k5 może sie jakoś zgadamy ?;> Bo przyjeżdżam na dwa tyg do Polski i mam zamiar zająć się autkiem a nie znam nikogo kto może mi pomoc z tym... no tak elektryk a diagnosta to różnica , chciałbym po prostu podłączyć auto i zobaczyć co tam ciekawego mi pokaże komputer ;) i mieć jakiś obraz stanu silnika ;)

Ostatnia edycja:
wtam, chciałbym zmienić olej w silniku ale nie wiem jaki był wcześniej lany, prawdopodobnie shell helix bo taka jest naklejka z serwisu z ostatniej wymiany, ale nie wiem o jakich parametrach. silnik 1,9 jtd 105 km przebieg 260 tys km , co radzicie? czym go zalać?;>

Amortyzatory
Powrót