• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Jest ktoś może z Grudziądza lub okolic ?? Pozdrawiam

• Autor wątku Autor wątku Paton147
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wg mnie 2 stowki za wymiane rozrzadu to dobra stawka, jak chcesz to zapytaj ile wzialby za wymiane w alfie 159, 1.9 jtdm 8 zaworow
moze skorzystam z Twojego mechanika
daj znac gdzie jezdzisz:)

- - - Updated - - -

ps
czy to Ciebie dzisiaj widzialem na parkingu pod Tesco na lotnisku?

Rozmawiałem z mechanikiem i za wymianę rozrządu w Twojej alfie zażyczył sobie 250 zł. Więc nie wiem czy to Ci się opłaca.
Ja oddaję auto w następny poniedziałek, jak zrobi mi je i wszystko będzie dobrze to polecę go z czystym sumieniem...

spoko dzieki za info, mysle ze to nie jest bardzo drogo jak za 159, zapytam ile i kiedy moj znajdzie czas jak dlugo bede musial czekac to zglosze sie po namiary na Twojego
ps
widzialem Cie dzis za mna na swiatlach na Hallera, wlasnie jechalismy do Torunia na zlocik

Tak myślałem że właśnie na zlocik jedziesz, mrugnąłem Ci światełkami, szkoda że miałem już niedziele zaplanowaną i nie mogłem się wybrać.
Mam jeszcze pytanie... Czy ktoś robił z Was polerkę, jeżeli tak to gdzie w Grudziądzu oddać autko i jakie koszta są takiej usługi.

widzialem ze mrugnales, jakbym sie tak nie spieszyl ( reszta juz czekala w Mniszku) to bym zjechal na parking zeby sie przywitac, a co do polerki to jeszcze nie robilem, mysle ze po zimie bede cos z tym dzialac , wiec zadnego warsztatu jeszcze Ci nie polece, moze Mask cos wie on bardzo dba o detaling:)

Podłączam się do pytania. Zawsze lepiej oddać w pewne ręce niż do pierwszego lepszego magika, który narobi wiecej szkód niż pożytku ;)

Czy ktoś robił z Was polerkę, jeżeli tak to gdzie w Grudziądzu oddać autko i jakie koszta są takiej usługi.

nie robiłem, ale z tego co się orientuję to koszt za wypolerowanie sedana to ok 500 zł. Ale ceny zazwyczaj są ustalane dośc indywidualnie

Witam, mam problem a mianowicie nie orientuje się ktoś gdzie moge dostać miske olejową do AR 156 2.4JTD 1998r.
Ratujcie.

Kurczę... zrobił się tu łagodnie mówiąc lekki bałagan wątkowy (do czego swoją drogą sam się podłączyłem :P). Od poszukiwań alfaholików z Grudziądza i okolic doszliśmy do mechaników, lakierników i innych usług. Proponuję nie zamykać tematu ale niech odpowiedzi będą zgodne z pierwotnym, a dla pozostałych zakładajmy nowe tematy :)

Potrzebny byłby osobny dział dla Kujawsko-Pomorskiego, bo nasz region ostatnio mocno się rozwija. Byłby większy porządek, osobne tematy (a nie zakładane w Zach-Pom i Pom). Moderatorzy póki co jednak nas ignorują :P

Fakt - dział Kuj-Pom by się przydał ale póki co można zawsze otwierać tematy w tym co jest. Przy podejściu, które się obecnie rozwija wyszukiwanie konkretnych wiadomości na podstawie tematu straci sens i będziemy się niepotrzebnie dublować z informacjami.

Potrzebny byłby osobny dział dla Kujawsko-Pomorskiego, bo nasz region ostatnio mocno się rozwija. Byłby większy porządek, osobne tematy (a nie zakładane w Zach-Pom i Pom). Moderatorzy póki co jednak nas ignorują

na smierć zapomniałem! Dzisiaj napiszę do kogoś.

nawet jak nie ma kawałka to da się odbudować.

Weź ją pod pachę i przywieź do WST, wst-garaz.pl w mniszku, tak jak są sklepy przy światłach po prawej stronie. Tam na dole jest warsztat, Sebastian Ci to odbuduję :)

No witajcie tesz jestem z Grudziądza już jakis czas na forum

- - - Updated - - -

Tesz jestem za osobnym działem dla Kujawsko -pomorskiego bo mętlik sie niezły robi

- - - Updated - - -

a tak apropo widze że jest nas coraz więcej tak trzymac panowie

Ja spawałem i jest OK :) szkoda siana na nową/ używaną.

Witam :)
Poszukuje pilnie mechanika znajacy sie na Alfach z grudziadza zna ktos moze kogos kogo mozna polecic i ma jakies namiary..?? jesli tak to bylbym wdzieczny:)
Bo musialbym alfe dac sprawdzic bo czesto po odpaleniu 2.4 jtd mruga kontrolka od swiec i chcialbym to sprawdzic
Pozdrawiam :)

spalona świeczka mam goscia co zawsze robi mi moją alfe wysle ci numer na pw

Amortyzatory
Powrót