[147] Jedyna taka fał szóstka :)

Ostatnio jak podmieniałem boczki to też się przyglądałem tym łączeniom i rzeczywiście da się to bez większych problemów podmienić.
Teraz będę sobie pluł w brodę, że nie kupiłem tych boczków ;).

Wygląda super.

Koła...
W końcu dziś koła wpadły :)

225/45/17 17x7.5" et35 Toora

Małe spy foto :)

attachment.php

Załączniki

• DSC_3468.jpg
    DSC_3468.jpg
    81.2 KB · Wyświetleń: 736
no jakoś tak :D W każdym bądź razie, żółty amor i fioletowa sprężyna :D

Brembo "niestety" tylko 305, ale to ze wsględu na możliwość zachowania funkcjonalności w zimę na felgach 16"

O ile taki zawias obniża względem serii? Dużo twardziej jest niż na seryjnym zawieszeniu?

Lesiu - skad wziąłeś adaptery do zaciskow? Chce tez 305 ze względu na 16". Pomożesz?

z hamulcami to nie taka prosta sprawa. Flansze robiłem sobie sam, mam takie możliwości w pracy.

ale zaciski z e38 które miałem sprzedałem. Zamiast tego kupiłem zaciski teoretycznie z GTV 3,0, a;e one są tak zrobione, że fizycznie nie da się ich załozyć do zwrotnic 147/156 przy użyciu jakichkolwiek flansz :(

tymczasowo sprawa brembo odeszła do poczekalni :(

Masz silnik V6.. to czemu nie założysz od V6 czyt. GTA zwrotnic ? i wtedy zaciski po prostu P&P będą pasować.. bo półosie masz inne, więc piasty też masz inne niż zwykła 147.. to już zwrotnica GTA będzie Ci bardziej pasować do kompletu niż ta zwykła.. a na allegro zestawów GTA zwrotnic z 305tkami w komplecie jest sporo..

Lepiej 310mm bo dużo większa powierzchnia cierna i też wchodzi pod 16 cali.

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

No ok, a możesz to jakoś wyliczyć na szybko co i jak? Bp jest wątek o 330 w 156, ale tam jest takie zamotanie, że sam się już pogubiłem :D

Co mam wyliczyć? Klocki do 305 i zacisku gtv/gta'02 mają ok 107mm szerokości i 70mm wysokości. Do 310 i 330mm wchodzą te same klocki - 131mm na 78mm. Jeszcze jakieś obliczenia?

Wystukane panewką z miski dwulitrowego TS'a

no to wiem, ale chodzi o to, że tarcza 310 to tylko ze 166? Trzeba kombinować z otowrami, czy może jest 310 jakieś 5x98?

Lesiu słuchaj bo tak powierzchownie czytałem Twój temat w pracy...
Ktoś coś pisał o wydechach, zrobiłeś coś z nimi ?

Nie, nic z wydechem się jeszcze nie działo. Jak ktoś wyżej wspomniał, przeszczep nie e byl finansowany prze NFZ, niestety :P Tymczasowo jeszcze na w dech nie mam czasu/sponsora żeby się tym zając. Ale w ciagu najblizszego miesiąca to ogarne.

Alfa dostała "nowe" lampy :)

attachment.php

Zdjęcia na aucie wkrótce :)

Załączniki

• 156_img_7737.jpg
    156_img_7737.jpg
    87.7 KB · Wyświetleń: 641
jak się znjadzie "producent" to sam się ujawni, nie wiem czy moge pisać co i od kogo :P

Amortyzatory
Powrót