• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[159] Jakie żarówki H7?

Ale jaka żywotność tych osramow... :)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

No taka, że po zamontowaniu jednego zestawu można jechać już po drugi :D

Dlatego lepiej brać tungsrama. Światła tyle samo, a cena niższa bo zamiast 70zł kosztują niecałe 50zł za komplet H7.

Ja polecam Phillips White Vision 4300k. Ładnie wyglądają i jeszcze ładniej świecą. Żywotność BDB, w obecnej świecą już rok. W poprzedniej też długo świeciły zanim sprzedałem auto.
Nightbreakery też niezłe, ale barwa bardziej żółta. No i mi kiedyś spaliły się obie jednocześnie po miesiącu użytkowania.

Właśnie myślałem nad White Vision i chyba jednak na nie się skuszę, mają błękitną bańkę. Racja Pływak, te niebieskie bańki muszą zatrzymywać sporo światła, w końcu to zwarty film i nie ma jak uzyskać tej samej jasności co czysta, z zachowaniem homologacji.

hmm to napisze z innej beczki
testowałem rózne żarówki i obecnie mam Neolux ... po 10 zl za sztukę i jakoś nie widze róznicy do innych , za wyjątkiem właśnie Osram Nightbreaker, ale cena +żywotność mówią same za siebie

Koncze prace o 23 i mam 16 mil do domu i jezdze na Phillips'ach +130% i swietnie swieca w porownaniu z tym dziadostwem ktore mialem po poprzednim wlascicielu.

W listopadowym wydaniu Auto Świat Poradnik jest test szerokiej gamy żarówek, jeśli ktoś szuka, to warto się z nim zapoznać.
Z tego co pamiętam chyba najwyższe noty zebrały żarówki firmy RING Xenon Ultima +120%, oprócz tego równie wysoko w rankingu znalazły się żarówki:
Osram Night Breaker Unlimited +110%,
Philips Xtreme Vision +130%,
Bosch Gigalight Plus 120,
Osram Coolblue Intense,
Bosch Purelight
I najlepszy stosunek cena/jakość: Philips Vision +30%.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ten test to chyba od niechcenia zrobili, nie rozumiem po co testowali tyle marketowych zarowek skoro wiadomo ze sa do kitu. Mogli zrobic test wiodacych marek lub nowosci typu Osram night breaker laser albo Philips racing vision 150%. Te ostatnie 2 sa bardzo interesuajce.

Ja polecam Phillips White Vision 4300k. Ładnie wyglądają i jeszcze ładniej świecą. Żywotność BDB, w obecnej świecą już rok. W poprzedniej też długo świeciły zanim sprzedałem auto.
Nightbreakery też niezłe, ale barwa bardziej żółta. No i mi kiedyś spaliły się obie jednocześnie po miesiącu użytkowania.

U mnie padły dwie w odstępie jednego tygodnia po pół roku (ok 15000km). Biorąc pod uwagę ich cenę następny raz ich nie kupię. Następne przetestuję o połowę tańsze Tungsramy Megalight.

Starożytni Rzymianie mawiali, że dwa przypadki to nie przypadek. Skoro padły, to znaczy, że nie z żarówkami jest coś nie tak, tylko z autem. Może zbyt duże lub małe napięcie? Może jakieś formy zwarcia? Piszę, bo są to dobre żarówki i osobiście takich kwiatków nie doświadczyłem. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak gwarancja. Warto też wozić ze sobą, szczególnie teraz taki zestaw żarówek: https://nocar.pl/blog/nocaradzi-zestaw-zarowek-w-samochodzie/ szybko robi się ciemno, a wielu jeździ jakby nigdy nic na jednej lampie tylko.

U mnie white Vision też padły po roku około 30t km w odstępie 1 miesiąca od siebie.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Nieszczęścia chodzą parami ;)
Do służbowych aut od zawsze kupuję tungsramy i też dają radę, ale bardziej podoba mi się barwa White Vision.

też je mam, póki co jakieś 4mce i jest OK :) porównując do tego co było to niebo a ziemia :)

Starożytni Rzymianie mawiali, że dwa przypadki to nie przypadek. Skoro padły, to znaczy, że nie z żarówkami jest coś nie tak, tylko z autem. Może zbyt duże lub małe napięcie? Może jakieś formy zwarcia? Piszę, bo są to dobre żarówki i osobiście takich kwiatków nie doświadczyłem. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak gwarancja. Warto też wozić ze sobą, szczególnie teraz taki zestaw żarówek: https://nocar.pl/blog/nocaradzi-zestaw-zarowek-w-samochodzie/ szybko robi się ciemno, a wielu jeździ jakby nigdy nic na jednej lampie tylko.

Dla porównania zwykłe Philipsy Vision +30% wytrzymały ponad rok i 40tyś km, więc nie podejrzewam, aby z autem było coś nie tak :) Po prostu nie ma cudów i żarówki o mocniejszym świetle muszą mieć krótszą żywotność i tyle.

Producenci wcale nie ukrywają, że żywotność jest co najmniej dwa razy mniejsza niż standardowych żarówek. Na opakowaniach nowych osramów jest o tym informacja, na stronie tungsrama również ja widizałem.

97.jpg

Żarówka Philips H7 Vision 55W +30%
Cena rewelacyjna bo za komplet ok 30 zł
Strumień światła bardzo dobry.polecam

Amortyzatory
Powrót