Jakie wahacze ??

• Autor wątku Autor wątku Sparco123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Jakie wahacze proponujecie?? (stosunek jakość/cena a nie którew najdłużej wytrzymają)

• Łącznie głosujących
    493
Powiem Ci tak. Ja czytalem temat dokladnie i rozmawialem z mechaniorem swoim (sporo lat w ASO fiata razem pracowalismy) jak przyszlo do zmiany to powiedzial mi tak. Mozesz kupic cokolwiek taniego i zaleczyc stuki. Jednak jak chcesz porzadnie bierz oryginal (TRW) a najlepiej jednak sprawdzaja sie lemfordery (sa troszke drozsze od trw). Ja kupilem wlasnie komplet wahaczy koncowek drazkow kierowniczych i lacznikow stabilizatora z lemfo. Zobaczymy jak to sie sprawdzi w praktyce. Jakby co to graty w dobrej cenie zalatwia arekgr. Kupilem od niego i moge go jako sprzedajacego polecic

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Jeśli jeździsz po gładkich drogach 5kkm rocznie to bierz co chcesz. Jeśli nie - to trw/lemforder. Górny fast u kumpla wytrzymał 7kkm po niezłych drogach. Dla mnie bzdura kupować to g..wno, ale mamy wolność. Ja radzę wydać wiecej na trwały produkt.

kochani odświeżam temacik a co myślicie o tych wahaczach poprzecznych NP http://allegro.pl/show_item.php?ite...e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

firma GT-BERGMANN

...

Nazwy firmy jeszcze nie słyszałem. Sądząc po cenie opcja mocno budżetowa :D

w 08.2012 r. wymieniałem wahacze firmy Fast zrobiłem nie całe 10tyś i szlak trafił

Piszesz o tylnych drążkach ? że tylko 10 tys ?

Koledzy, a jak z trwałością wahaczy LEMFORDER? Z tego co widzę po postach to parę osób u siebie pozakładało. Czy może się ktoś wypowiedzieć jak z trwałością tych wahaczy?

Ja mam na górnym lemforderze jakieś 15kkm i cisza oraz brak luzow.

Ja stwierdzilem ze bie stac mnie na naprawe zawieszenia po kilka razy. Dlatego poszedlem w strone lemfordera. Ile wytrzymaja to sie okaze. Zaloze komplet wahaczy koncowek kierowniczych i lacznukow stabilizatora. Czyli wiekszosc metalowo gumowych elementow przodu. No ale skoro dlugoletni mechanik ASO i dobry kolega poleca mi ta marke to czemu mialbym mu nie wierzyc zwlaszcza ze znamy sie od dawna i nigdy sie na nim nie zawiodlem.

Ja mam LEMa na górę założonego. Wypowiem się jak go będę zmieniał, bo zobaczymy ile wytrzymał. Cena była dużo lepsza od TRW, a byłem skłonny dołożyć parę złociszy do TRW, ale na próbę wziąłem LEMa. Zobaczymy, w Audi podobno się sprawdza.

Lem ogólnie na rynku słynie jako dobra firma, lecz mówię to raczej z perspektywy jazdy autami naszych niemieckich sąsiadów, w autach typu Mercedes itp kupując części Lemfordera mamy raczej 99% pewność że dostaniemy oryginał ze zdrapanym znaczkiem (reszta charakterystycznego numeru dla części mercedesa dalej zostaje) np. Mercedesa :D, wiem bo sam kupuje te części i je zmieniam, niestety nie mogę wypowiedzieć się na temat jakości ich produktów do Belli ;). Niestety niedługo będę musiał się na coś zdecydować :D bo bratu wahacze już chodzą na gumach

Ja dzis montuje lemy do siebie ile wytrzymaja sie okaze:-) miwsiecznie jezdze Ok 1.5 tys km lub wiecej.

krótko i na temat... prowadze swój warsztat i klienteria jest bardzo zadowolona z LEM.

Tak ze polecam. :D

Co do lemfordera to jest to firma pakująca produkty na 1 montaż, jednak nie wszystko produkują kiedyś zamawiałem dla klienta drążki kierownicze Lemfordera a w pudelku były TRW (bo akurat TRW robił na oryginał)

Ostatnia edycja:
Prosił bym dodać do ankiety wahaczy firmę Master Sport (oferują zestaw zawieszenia przód 4 wahacze, 2 łączniki + końcówki) mam to założone od kupna auta na razie przejechałem tylko 4 tyś km ale dam znać kiedy padną http://www.ms-shop.eu/Querlenkersatz/offer-getSpecificOffer-4466-36801-SET-MS koszt ok 550zł zestaw na allegro pracuję w sklepie i te Master Sporty sprawdzają się w zestawach do Passata A4 A6 zobaczymy jak to będzie w Alfie :-)

Lepiej dołożyć już parę złotych i sprawdzone Vemy kupić. Master Sport - sama nazwa zniechęca :) Przynajmniej mnie.
Cóż, czerwony kolor klocków hamulcowych na pewno podkreśla ich "sportowy" charakter :)

Lepiej dołożyć już parę złotych i sprawdzone Vemy kupić. Master Sport - sama nazwa zniechęca :) Przynajmniej mnie.
Cóż, czerwony kolor klocków hamulcowych na pewno podkreśla ich "sportowy" charakter :)
Poszli do rozum do głowy i czerwonych klocków już nie sprzedają zmienili ogładzinę i kolor na czarny być może Vema jest i dobra ale mnie zraziła w jakości wahaczy do Tipo jak kiedyś miałem ale może to przeszłość

Ostatnia edycja:
a ktoś może z Was korzysta z górnych wahaczy z kalamitkami do smarowania ?? Jak się toto sprawuje ?? Szykuje mi sie pewnie niedługo wymiana góry i chciałbym poznać opinie na ich temat.

a ktoś może z Was korzysta z górnych wahaczy z kalamitkami do smarowania ?? Jak się toto sprawuje ?? Szykuje mi sie pewnie niedługo wymiana góry i chciałbym poznać opinie na ich temat.

O to samo chciałem spytać.

ja teraz wymieniałem u siebie górne przód na VEMA< zobaczymy ile km wytrzymają :-) wcześniej wymieniałem tylne poprzeczne na VEMA i już mam je jakieś 20 000 km i wszystko OK

Amortyzatory
Powrót