alcapone154
Nowy
Dębica nie robi 19tek. Maksymalnie 18". Miałem presto uhp2 na 147 byłem zadowolony.
Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dębica nie robi 19tek. Maksymalnie 18". Miałem presto uhp2 na 147 byłem zadowolony.
To już zależy od osoby, jej wartości w życiu oraz zasobności portfela. Opony premium napewno są lepsze jak np nexeny które kupiłem. Jak bym miał więcej kasy to tez bym pewnie takie kupowal, ale tez bym Pewnie miał nowe auto a nie 10 letnie 159Czy warto według Was kupywać opony powyżej 500 pln za sztukę (tzw premium)? Może róźnica między segmentem "popularnym" a "premium" nie jest warta wywalania ponad 2000pln za komplet googyerów lub michelinów.
To już zależy od osoby, jej wartości w życiu oraz zasobności portfela. Opony premium napewno są lepsze jak np nexeny które kupiłem. Jak bym miał więcej kasy to tez bym pewnie takie kupowal, ale tez bym Pewnie miał nowe auto a nie 10 letnie 159cieszy mnie to auto i jest dla mnie super ale jestem świadomy tez tym czym jest.
Każde nowe, nawet najtansze chinczyki, będą lepsze jak stare zjechane premium. Koniec z końcem każdy kupuje to na co go stać.
Powierzchnia styku samochodu z drogą jest mniejsza niż kartka A4 - sam sobie odpowiedz. Przy koszcie zakupu Giulii i Stelvio, które jak widzę posiadasz, traktuję to pytanie w charakterze żartu. Pomijam już, że jeśli nie masz Q4, to Giulią na dziadowskich oponach możesz zimą nie wyjechać z miejsca parkingowego. W sumie wtedy obojętnie, jakie będziesz mieć opony
. W RWD można jeszcze przyoszczędzić na letnich oponach, ale jak najlepsze zimówki to must-have. Chyba, że mieszkasz w górach - wtedy możesz od razu kupować łańcuchy.
Czy warto według Was kupywać opony powyżej 500 pln za sztukę (tzw premium)? Może róźnica między segmentem "popularnym" a "premium" nie jest warta wywalania ponad 2000pln za komplet googyerów lub michelinów.
Nie napisałem, że może. Ale to, że ludzie kupują używane samochody, na które ich nie stać, to wiemy.
W przypadku nowych to jednak dość dziwne.
W kwestii priorytetów... Opony to nie tylko Twoje widzimisię, ale i bezpieczeństwo innych. Na przykład dziecka na pasach, przed którym nie wyhamujesz.
Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka
Powierzchnia styku samochodu z drogą jest mniejsza niż kartka A4 - sam sobie odpowiedz. Przy koszcie zakupu Giulii i Stelvio, które jak widzę posiadasz, traktuję to pytanie w charakterze żartu. Pomijam już, że jeśli nie masz Q4, to Giulią na dziadowskich oponach możesz zimą nie wyjechać z miejsca parkingowego. W sumie wtedy obojętnie, jakie będziesz mieć opony
. W RWD można jeszcze przyoszczędzić na letnich oponach, ale jak najlepsze zimówki to must-have. Chyba, że mieszkasz w górach - wtedy możesz od razu kupować łańcuchy.
W cywilnym użytkowaniu możesz nie wyczuć różnicy. Po prostu opony premium mają wyżej przesuniętą granicę możliwości - kwestia czy będziesz z tego korzystać. Giulią czy Stelvio łatwiej tą granicę przekroczyć, ale to też trzeba się postarać. Zresztą technologia jest teraz na tyle rozwinięta, że trudniej kupić kiepskie opony.
Jak zaczynałem swoją przygodę ze 159 prawie 10 lat temu to też tak byłoNo i to jest głos rozsądku w tej dyskusji. Na forum Giulia/Stelvio prawie mnie pożarlii jak ruszyłem temat opon i zacząłem stawiać prowokujące pytania.
Technologia opon przez 15 lat tez sie rozwinela. Topowe opony Premium z przed 15 lat bylyby dzis tylko sredniakami.A to 15 letnie auto nawet jak było kiedyś premium to po 15 latach już nie potrzebuje dobrych opon. 15 lat temu pisali to samo co kolega teraz o Giulii i Stelvio. Śmiać mi się chce.
- - - Updated - - -
Naprawdę ten temat to mnie bawi tak samo jak olejowy.
Gratuluje poczucia humoru.Śmiać mi się chce
Narazie nowe, premium to musi mieć. Za 15-20 można już gorsze?
czasami używki czasami nowe.
Nikt nie twierdzi tutaj ze jest specjalista oprocz ciebie. Myslalem ze fora sa do dyskusji i wymiany zdan ale najwidoczniej sie mylilem..To i inne fora pełne są takich speców
Myslalem ze fora sa do dyskusji i wymiany zdan ale najwidoczniej sie mylilem..