[159] Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

Ja kiedyś pytałem w ASO o takie "oryginalne" to proponowali mi Valeo za 120 zł.

Ja kiedyś pytałem w ASO o takie "oryginalne" to proponowali mi Valeo za 120 zł.
Ja kupiłem w POL-Car. Też pytałem o oryginały, ale mieli tylko zamienniki firmy silbak - cena lepsza niż na allegro. No i jestem zadowolony, a przerobiłem wszystkie firmy od boscha, valeo po motgum.

A u mnie mieli orginały w ADF Wrocław ;) Ricambi orginali kartoniki, wybite naklejki, bez żadnych oznaczeń tylko FIAT. Cena po rabacie 15% 159 PLN :D Pasują idealnie, przylegają również, o wielel lepiej niż BOSCH, czy Valeo, a o motogumach nie wspomnę.

Wgl. pojechałem w sumie z ciekawości, bo jak zobaczyłem jak nowe motogumy przelegają mi do szyby, to mnie szlag trafił, a tam miła niespodzianka, od ręki, za niewiele drożej niż "porządne" valeo/bosch mamy ricambi, które myślę posłużą dłużej.

53.jpg

A tak na 159 pięknie pasowały MotoGumy wyjęte dopiero z pudełka :)

54.jpg

Ostatnia edycja:
a ma ktoś foto jak wyglądają zamontowane jetparts? No i jak się spisują po dłuższym użytkowaniu niż miesiąc? Zastanawiam się czy inwestować w ori czy kupić tanie i najwyżej zmienić dwa razy w roku.

Napisze jeszcze raz - Champion - nie miałem w życiu lepszych, a przerobilem Bosch/valeo/inne i nic lepszego nie znalazłem. A do tego dobra cena.

W sobotę założyłem nowe motgumy, zobaczę jak się będą sprawdzały po kilku m-cach, jedno wiem ... nigdy więcej Bosch, szkoda kasy na ten badziew, po ok 5 miesiącach od kupna zaczęły mazać :-/

BOSCH AEROTWIN, kupione w Listopadzie 2013r. DO dnia dzisiejszego nic się nie dzieje, minusem jest ich cena.

Miałem te same od lipca 2013r. i nigdy więcej tego szajsu nie kupię, może Twoje posłużą dłużej ;)

Zastanawiam się jak to możliwe że są na forum tak sprzeczne ze sobą opinie o produkcie. Według mnie bardzo dużo zależy też od użytkowania wycieraczki. Zwłaszcza zimą wycieraczki najbardziej się eksploatują. Wystarczy np. Kilka razy oderwać wycieraczkę od zalodziałej szyby i już można uszkodzić pióro.

Zastanawiam się jak to możliwe że są na forum tak sprzeczne ze sobą opinie o produkcie. Według mnie bardzo dużo zależy też od użytkowania wycieraczki.

Ja myślę, że sporo zależy od jakości szyby. W kilkuletnich autach szyba potrafi być mocno sfatygowana, wtedy wycieraczki mogą zachowywać się różnie. Jedna lepiej, druga gorzej. Dodatkowo – jeśli chodzi o produkty firm popularnych być może dochodzi kwestia podróbek.

Dziś dzwoniłem do ASO i miła Pani powiedziała mi cenę za jedną wycieraczkę 150zł :cool: (mowa o Ganinex w Katowicach). Chyba będę musiał się uśmiechnąć do murgal'a żeby mi przesłał z Wrocławia Ricambi Originali. No chyba, że ktoś wie gdzie w okolicach Katowic kupić te oriyginały (ale nie za 150zł sztuka :D )

Dziś dzwoniłem do ASO i miła Pani powiedziała mi cenę za jedną wycieraczkę 150zł :cool: (mowa o Ganinex w Katowicach). Chyba będę musiał się uśmiechnąć do murgal'a żeby mi przesłał z Wrocławia Ricambi Originali. No chyba, że ktoś wie gdzie w okolicach Katowic kupić te oriyginały (ale nie za 150zł sztuka :D )
Sprawdzałeś u nich http://www.fiat-lancia-alfa.pl/ ? Maja części oryginalne w dobrych cenach.

Napisz po ile gdybyś dzwonił.

Amortyzatory
Powrót