[159] Jakie kupić wycieraczki? Allegro czy ASO?

a ja powiem tyle, ze wole kupic 4 komplety za 50 zl w ciagu 2 lat niz jeden markowy za 150/200 zl.W tej chwili mam Motgumy i troche sie juz zuzyly ale mam je chyba ponad rok.Teraz kupie pewnie cos z tych o ktorych pisali wyzej koledzy.

za 50 ??
bogacz
ja kupuję jak jest promo - za ok 20-30 :lol:

no bocius za motgumy dalem cos 55 zl.Sorry bylo mnie stac:D.Jak chcesz to wspomobge Cie 20 zl i tez bedziesz mogl sie cieszyc wycieraczkami dla tych troszke bogatszych:cool:

Panowie, które z tańszych zestawów wycieraczek mają płaskie mocowanie? Większość mocowań takie wielkie, ordynarne. Jakie ma mocowanie alca? Ma ktoś założone? Ja je zakładam w busie i jestem zadowolony, ale to są normalne.

a ja powiem tyle, ze wole kupic 4 komplety za 50 zl w ciagu 2 lat niz jeden markowy za 150/200 zl.W tej chwili mam Motgumy i troche sie juz zuzyly ale mam je chyba ponad rok.Teraz kupie pewnie cos z tych o ktorych pisali wyzej koledzy.
Boche nie są takie drogie. Miesiąc temu dałem za nie 90 zł. Według mnie wycieraczki, które będą dobrze zbierać wodę podczas jazdy w nocy w deszczu mają spory wpływ na nasze bezpieczeństwo. Są pewne rzeczy na, których według mnie nie powinniśmy oszczędzać.

To ja jestem szczęśliwcem. Kupiłem 2wa komplety Boscha. 31 Grudzień 2013 była wyprzedaż w kauflandzie 5 zł za sztukę. Jak na razie działają super do grudnia wytrzymają może znowu coś się pojawi. Nie było tej na chyba 54 cm, ale wziąłem na 70 i przekładka gumek.

W zeszłym roku przed zimą kupiłem Bosch Aerotwin za ponad 100zł i co? Przed tą zimą musiałem je wy****ć do kosza. Kupiłem na szybko jakiś kał z TESCO za 30zł żeby w ogóle coś widzieć, ale po 2 miesiącach przestały zbierać 20% powierzchni na środku szyby.

Znajomy jeździ prawie dwa lata naVALEO X-TRM i mimo że robi 100 tyś. km. rocznie, działają jak nowe. Nie wiem czy to fuks, ale też zainwestowałem (nie tak wiele, bo 80zł) i zobaczymy. W końcu po pół roku mam idealną ciszę nawet na suchej szybie, bo trafiał mnie już szlag :D

w poprzedniej "9" szarpnąłem się na valeo ... mówie sobie a co. Większego badziewia nie miałem. Od nowści mi skakały po szybie i piszczały. Później za radą kolegów motgumy. W porównaniu do Valeo to na + ale rewelacji tez nie ma. Teraz w "nowej" '9" mam bosche i póki co najlepsze z tych wszystkich. śledząc wątek jakiś czas to cieżko wyciągnąć jakiś jednoznaczny wniosek co do jakości produktu jednego czy drugiego producenta.

W naszym kraju podrabia się wszystko, myślę że wycieraczki również dlatego są czasem różnice że jedne boshe od nowości rozmazują i skaczą a drugie 20kkm pracują bez problemu.

Temat rzeka
BOSCH aerotwin - skacze po szybie i generalnie lipa od nowości szkoda ze tyle kosztują
zamówiłem polskie motogum - tez tragedia
Jakie kolejne zamówic ja nie mam pomysłów;-)

Ja ostatnio kupiłem wycieraczki AERO A-type (kupione w Gdańsku na rampie). Za krótko je mam żeby móc coś powiedzieć na temat trwałości itd. ale pierwsze wrażenia są naprawdę pozytywne, wydają się takie "mięsiste" no i jak narazie w ogóle ich nie słychać. Przy prędkościach rzędu 150-160 km/h zachowują się bez zarzutu. Oby tak dalej to będę naprawdę zadowolony z tego zakupu.
Wcześniej miałem motgumy ale żeby mnie jakoś szczególnie przekonały to bym nie powiedział.

Mam oryginalne z ASO, nie ma się do czego przyczepić, montaż cudo, nie piszczą, wodę zbierają elegancko i nie ma na co narzekać... no może poza ceną ;)

a skad mam wiedzieć:_)
jak już pisali koledzy wszsytko dzisiaj podrabiaja.
Nie pochodziły z ASO.

drogie tzn?
jak ja wydałem przez pół roku 150 i nadal musze wydawac to słabo wyglądają inwestycje

Sharpi a ile taka impreza w aso ? I maja znaczek AR ?

Amortyzatory
Powrót