• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jakie dywaniki gumowe

_jedrek_

Nowy
Auto
159
witam,

musze sie zaopatrzyc w dywaniki gumowe na zime. Czy ktos moze polecic konkretnych sprzedawcow z allegro?

czarna szpetna, lepiej poszukać szarej, mniej w oczy kole

właśnie a co jeśli ma się jasny środek kiepsko to wygląda z czarnymi gumowymi dywanami:(

Ja kupiłem taki komplet od tego sprzedawcy

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-dywaniki-gumowe-wycieraczki-komplet-i3687941615.html

Guma niestety trochę zapodaje przez pierwsze parę dni, ale jakość wykonania jest bardzo dobra i nigdy nie widziałem dywaników zrobionych z aż tak grubej gumy.Cena też jest niczego sobie.

masz jakies foto jak to lezy? Dobrze sa spasowane nie odstaja?

- - - Updated - - -

oryginalow nie chce. Juz kupilem oryginalne welury i dywanik kierowcy po niecalym sezonie letnim sie przeciera

U mnie oryginalne gumowe sprawuja sie wysmienicie. Polecam jeszcze przejrzec dywaniki nazywane na aukcjach "niemieckie", "popielate". Mam je w drugim aucie od 6 lat i wygladaja bardzo estetycznie.

_jedrek_
Jak znajdę dzisiaj chwilę to zrobię i wrzucę tu fotkę.
Idealnie nie są dopasowane, ale wg. mnie są całkiem ok, na pewno się nie przetrą szybko, guma jest gruba i dobrej jakości, burty są dosyć wysokie.

_jedrek_
Jak znajdę dzisiaj chwilę to zrobię i wrzucę tu fotkę.
Idealnie nie są dopasowane, ale wg. mnie są całkiem ok, na pewno się nie przetrą szybko, guma jest gruba i dobrej jakości, burty są dosyć wysokie.

czekam na foto bo dzis bede musial cos zamowic :)

U mnie oryginalne gumowe sprawuja sie wysmienicie.

Jahu, a jak dlugo je masz?
U mnie po dwoch zimach i okolo 25 tys km dywanik kierowcy jest juz w paru miejscach wyraznie wytarty.

Pomijajac jednak trwalosc, wykonanie, funkcjonalnosc i wyglad (jak na gumowce oczywiscie) oceniam bardzo dobrze.

Jahu, a jak dlugo je masz?
U mnie po dwoch zimach i okolo 25 tys km dywanik kierowcy jest juz w paru miejscach wyraznie wytarty.

Autem przejechałem już ponad 30 tys. km i znacznych śladów zużycia nie widzę, oryginalne dywaniki gumowe dostałem jako drugie w komplecie z samochodem (i nie były wtedy nowe). Ja welurowych nie lubię i od razu założyłem gumowe, których używam non stop. Niestety welurowe dywaniki nie sprawdzają się u mnie - w okolicy są jakieś budowy, błoto na chodnikach, parkingach. Mycie gumowych dywaników to jakieś 30 sekund na myjni bezdotykowej, a z welurowymi tak łatwo nie jest.

Tak wyglądają u mnie, niestety zdjęcia marnej jakości i dywaniki niezbyt czyste, ale tak się u mnie po 2 dniach od mycia brudzą.
dywanik 1.jpgdywanik 2.jpg

U mnie z dywanikami jest tak samo jak u jahu, welurowe się w mojej okolicy nie nadają za bardzo.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót