• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Jakie dywaniki gumowe kupić?

Ja kilka dni temu kupiłem polecane tutaj dywaniki gumowe firmy Rezaw-Plast i pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Dywaniki są dobrze dopasowane, nie przesuwają się, nie haczą o pedały. Dodatkowo całkiem ładnie pachną. Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością, ale na tę chwilę mogę je polecić.

Mam kilka dni te Frogumy i jestem zadowolony. W ogóle się nie przesuwają. Nie miałem ani razu problemu np przy wciskaniu sprzęgła że haczą.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
U mnie też takie frogum i jestem zadowolony. Dobrze pasują, są wykonane z dobrej jakości gumy i co najważniejsze nie śmierdzą

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka

Chłopie jak szukałeś kobiety to kogo się pytałeś? Rodziców? Kupujesz takie jakie Ci się podobaja :-) :-) :-) ja lubie welur, a gumę to lubie czasami rzuć.

Pozdrawiam

Czy ma ktoś konkretnie te dywaniki z emblematem (FroGum+AutoVip), które... pachną wanilią??

Panowie robię rozeznanie na temat gumowych dywaników, co polecicie na prawdę dobrego do 159-tki? Przede wszystkim wysoka jakość!

ja mam frogumy w 159 i tez jestem zadowolony w 156 miałem domy oryginalne i służyły mi długo .... jakość ta sama wysokość tez ...

Kupiłem dywaniki Doma, dzięki za poradę :) Jakość podobna do dywaników Petex, które mam w E46. Myślę że będę bardzo zadowolony :)

Pytanie czy można w jakiś sposób je przymocować do fabrycznych miejsc, są przewidziane jakieś klipsy, stopery?

Ostatnia edycja:
A ja kupiłem dywaniki firmy X z dostawą za mniej niż 50 PLN. Mają spełniać rolę zbieracza błota, wody i spełniają. Nie śmierdzą. Są bardziej uniwersalne niż dopasowane. Szkoda mi trochę kasy na reprezentacyje gumiaki do 159 z logo czy napisem. Co innego jeśli chodzi o welurki na wiosnę - lato. Tu musi być widać że wsiadasz do Belli.
http://www.forum.alfaholicy.org/zal...6901089-dywaniki_welurowe-20150714_170846.jpg

Nigdy nie zrozumiem idei kupowania takich dywaników jak w linku wyżej, przecież oryginały z delikatnym emblematem wyglądają po prostu lepiej.

Dla nie osobiście najlepsze rozwiązanie to w ogóle jakby nie było żadnego napisu tylko czysta połać welurowego dywanu ;)

Ja kilka dni temu kupiłem polecane tutaj dywaniki gumowe firmy Rezaw-Plast i pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Dywaniki są dobrze dopasowane, nie przesuwają się, nie haczą o pedały. Dodatkowo całkiem ładnie pachną. Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością, ale na tę chwilę mogę je polecić.
kolego, czy to są wg Ciebie dopasowane dywaniki? Ten kierowcy jest fatalny, nie pasuje kształtem, miejsca pod stoper też nie.
372.jpg
373.jpg
374.jpg
375.jpg

Może ktoś wrzucić zdjęcia dopasowania z frogum'a?

Wysłane z mojego Apollo Lite przy użyciu Tapatalka

Skoro dywanik się nie przesuwa, nie haczy o pedały i wypełnia powierzchnię tak, że nie zostawiam błota na podłodze, tylko na samym dywaniku to tak - według mnie dywanik jest dopasowany (mówię tu o swoim przypadku). Dziwne, bo chyba nie jestem jedyną osobą w wątku, która nie narzeka na te dywaniki, ale może mam małe wymagania. Co do stoperów przyznaję się bez bicia, że nawet nie sprawdzałem - nic się nie przesuwa, więc nie zwracałem na nie uwagi.

Frogumy pasują idealnie, zamawiałem rezaw-plast w intercarsie, ale oddałem bo akurat w 159 są średnio spasowane, mam w mondeo mk4 i tam leżą w miarę ok. Podsyłam zdjęcia dywaników frogum w 159:
20170121_135207.jpg20170121_135236.jpg20170121_135245.jpg20170121_151437.jpg20170121_151447.jpg20170121_151509.jpg
W porównaniu do rezaw-plast frogumy w ogóle nie śmierdzą, a wręcz przeciwnie mają lekko waniliowy zapach :)

Potwierdzam pasuje idealnie i nie mają tych wysokich rantów jak rezerw-plast - mam je w fordzie courierze i też nie są spasowane idealnie .

kolego, czy to są wg Ciebie dopasowane dywaniki? Ten kierowcy jest fatalny, nie pasuje kształtem, miejsca pod stoper też nie.
372.jpg
373.jpg
374.jpg
375.jpg

Może ktoś wrzucić zdjęcia dopasowania z frogum'a?

Też ma "Rezaw-Plast" i nie polecam.
Tak jak wyżej dywanik nie jest dopasowany po stronie kierowcy jak i pasażera.
Po stronie kierowcy co chwilę muszę poprawiać bo się przesuwa.
Sam materiał jest jakiś dziwnie sztywny i woda wylewa się z niego.
Czekam tylko aż zrobi się cieplej i będę mógł je zmienić.

Które są polecane na lato? Tylko tak. Na poważnie, bo ktoś polecał rezaw a się okazała lipaaa

Witam
Podpinam się pod temat dywaników gumowych
ostatnio zakupiłem i niestety oddałem te dywaniki:
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-05-11-dywaniki-samochodowe-gumowe-i4999611823.html
dywaniki wykonane z miękkiej gumopodobnej masy, ciężkie ok 6,7kg, strasznie śmierdzące(jakby ktoś zwierzęta woził) gdy cieplej się w aucie robi i to było powodem oddania..
Dywaniki nieźle dopasowane, od spodu takie wypustki zabezpieczające przed przesuwaniem ale bardziej masa tego dywanika utrzymuje go na miejscu.
Co ciekawe; zakupiłem też te same tylko do skody, są lepiej spasowane i nie śmierdzą..
Sprzedawca pisał, że te do alfy musiałem dostać prosto z produkcji stąd nie zdążyły wywietrzeć ciekawi mnie czy ktoś z Was kupił u tego sprzedawcy i maił ten sam problem co ja??

Zastanawiam się na zakupem tych
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-2005-2011-dywaniki-gumowe-korytka-i6430225418.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-dywaniki-samochodowe-gumowe-korytka-i6772283557.html
- nie muszą wyglądać, ważne żeby spełniały funkcję.

te z lików to wynalazki .... frogumy masz niżej zdjęcia i nie śmierdza nie kombinuj i nie potaniaj ....

Amortyzatory
Powrót